Search
Close this search box.
Arjen Robben drinkt bier

De reden waarom je nooit kunt stoppen na één biertje

Je kent het wel: was je écht van plan het vanavond bij één pilsje te houden, zwalk je een paar uur later toch aangeschoten door de winkelstraat. Kop op, het ligt niet aan jou! Nou ja, soort van dan. Het gaat namelijk al bergafwaarts wanneer je je eerste slok alcohol achterover slaat.

Dat heeft allemaal te maken met het stofje endorfine, schrijft Esquire. Endorfine zorgt voor een gelukkig gevoel, en maak je bijvoorbeeld aan als je een uurtje hardloopt of een orgasme ervaart. Maar endorfine komt óók vrij wanneer je alcohol consumeert. En dat betekent slecht nieuws voor je lichaam.

Endorfine geeft het stofje namelijk door aan dopamine, de stof die ervoor zorgt dat je de goudgele rakkers maar blijft bestellen. Je wordt er immers gelukkig van! Een dodelijke combi, want hoe meer je drinkt, hoe blijer je wordt.

Maar dat gelukzalige moment duurt maar even. Als je eenmaal in je nest ligt, zorgt alcohol voor een beroerde nachtrust en droog je uit. En ziedaar: als je om 10:00 wakker wordt met de smaak van ontplofte cavia in je mond en een lege portemonnee, wens je dat je nooit gedronken had. Maar het voornemen om volgende keer écht rustig aan te doen, kan dus in de prullenbak. Of je moet gewoon een colaatje bestellen, natuurlijk.

ook interessant

Geen wonder dat Johan Cruijff met liefde een enkeltje Spanje – Amsterdam koopt. De legendarische nummer 14 heeft...

De recente goedkeuring van de Bitcoin ETF is een baanbrekende ontwikkeling in de wereld van financiën en cryptocurrency....

Je zult maar bij Telstar in de Jupiler League spelen en dan bijna zorgen voor de grootste stunt...

Een Europees tripje naar Portugal moet de meeste voetbalfans als muziek in de oren klinken, maar een groep van...

Echt, of een creatieve Photoshop? Een Instagram-account met de naam ‘eljeroeliabusted’ beweert privégesprekken van Feyenoord-aanvaller Eljero Elia te hebben bemachtigd....

De NOS maakte zojuist tijdens de uitzending van Studio Sport de shortlist bekend van de sporter en sportster...