Search
Close this search box.
Arjen Robben drinkt bier

De reden waarom je nooit kunt stoppen na één biertje

Je kent het wel: was je écht van plan het vanavond bij één pilsje te houden, zwalk je een paar uur later toch aangeschoten door de winkelstraat. Kop op, het ligt niet aan jou! Nou ja, soort van dan. Het gaat namelijk al bergafwaarts wanneer je je eerste slok alcohol achterover slaat.

Dat heeft allemaal te maken met het stofje endorfine, schrijft Esquire. Endorfine zorgt voor een gelukkig gevoel, en maak je bijvoorbeeld aan als je een uurtje hardloopt of een orgasme ervaart. Maar endorfine komt óók vrij wanneer je alcohol consumeert. En dat betekent slecht nieuws voor je lichaam.

Endorfine geeft het stofje namelijk door aan dopamine, de stof die ervoor zorgt dat je de goudgele rakkers maar blijft bestellen. Je wordt er immers gelukkig van! Een dodelijke combi, want hoe meer je drinkt, hoe blijer je wordt.

Maar dat gelukzalige moment duurt maar even. Als je eenmaal in je nest ligt, zorgt alcohol voor een beroerde nachtrust en droog je uit. En ziedaar: als je om 10:00 wakker wordt met de smaak van ontplofte cavia in je mond en een lege portemonnee, wens je dat je nooit gedronken had. Maar het voornemen om volgende keer écht rustig aan te doen, kan dus in de prullenbak. Of je moet gewoon een colaatje bestellen, natuurlijk.

ook interessant

De Kuip in Rotterdam heeft de beste grasmat van Nederland. Dat blijkt uit een verkiezing die de Vereniging...

Dat het niveau van Robin van Persie wat is afgezakt, weten we allemaal. In een oefenduel van Fenerbahçe...

De FIFA heeft gesproken: Lionel Messi is de beste speler van het WK. Dus niet Arjen Robben, James...

Het is weer Oktoberfest in Duitsland en je weet wat dat betekent: prachtige dames in té krappe jurkjes!...

Johan Derksen kan zijn gezicht voorlopig beter niet in Nijmegen laten zien. Hoewel de besnorde analist zweert NEC-supporter...

Een foutje van de Fransen op het wedstrijdvlaggetje die de aanvoerders uitgereikt kregen voorafgaand aan de wedstrijd. Op...