Search
Close this search box.

Waarom is wedden op sport leuk?

Mensen die zelf actief sporten vinden het meestal leuk om ook een gokje te wagen met een weddenschap op sport. Het willen winnen zit gewoon in de genen bij sporters en daarom voelen ze zich waarschijnlijk ook zo aangetrokken tot de bookmakers.

Het willen winnen is dus een eerste reden die het wedden op sport zo leuk maakt. Een tweede reden is de spanning die je krijgt bij het wedden. Sommige wedstrijden zijn al erg leuk om te kijken maar met een gokje op die wedstrijd zal de spanning nog meer stijgen. Door het wedden op sport wordt zelfs de saaiste wedstrijd weer leuk om te kijken.

Deze eerste twee redenen hebben toch vooral met het plezier van wedden te maken. Een derde reden waarom wedden op sport zo leuk wordt gevonden is dat er natuurlijk geld verdiend kan worden.

Doe je huiswerk

Om winstgevend te kunnen gokken op sport moet je wel tijd investeren in onderzoek. Door zomaar lukraak in te gaan zetten op sportwedstrijden, kun je op de lange duur geen winst behalen. Je moet je goed inlezen en alles weten over soorten weddenschappen en statistieken. Onderzoek voor een sportevenement is de sleutel tot succes. Dit houdt ook in dat je websites van clubs in de gaten houdt zodat je ook op de hoogte bent van blessures en schorsingen.

Door jouw onderzoek probeer je achter elementen te komen waar een bookmaker geen rekening mee heeft gehouden. Door de juiste weddenschappen er tussenuit te pikken bouw je een klein voordeel op.

Live wedden maakt het nog leuker

Het live wedden heeft ook een vlucht genomen de laatste jaren. Vroeger plaatste je een weddenschap en ging je de wedstrijd kijken. Nu kun je tijdens de wedstrijd nog steeds weddenschappen blijven plaatsen.

Bij het live wedden komt naar voren hoe goed jij een wedstrijd kunt lezen. Staat een ploeg achter, maar je weet zeker dat ze de stand nog gaan ombuigen, dan kun je vaak tegen hoge odds nog een live weddenschap plaatsen.

Zie je als kenner van bijvoorbeeld voetbal dat een wedstrijd totaal uit de hand dreigt te lopen, dan kun je wedden op een volgende gele of rode kaart.

Maar ook de niet sportkenners kunnen bij het live wedden aan hun trekken komen. Kunt namelijk weddenschappen plaatsen op onderdelen die puur met geluk te maken hebben. Zo zijn er echte gok inzetten zoals; wie krijgt de volgende ingooi of wie maakt de volgende overtreding.

Je wordt echt een sportkenner

Ga je echt professioneel te werk en analyseer je teams goed voordat je gaat wedden, dan heeft dat nog een voordeel. Door het vele onderzoek kom je steeds meer te weten over sporten, ploegen en individuele spelers.

Je weet bij welke ploegen bepaalde spelers spelen, wat hun positie is en of ze vaak scoren. Deze algemene kennis van bepaalde sporten gaan je zeker voordeel opleveren bij het gokken, maar ook met een pub quiz zal je waarschijnlijk hogere ogen gaan gooien.

WK en EK

De grote voetbaltoernooien lenen zich ook goed voor het wedden. Zelfs mensen die niets op hebben met voetbal zullen tijdens deze evenementen naar voetbal kijken en zelfs meedoen met een voetbalpoule die is georganiseerd door een collega of familielid.

De straten kleuren oranje, er wordt flink gefeest en een gokje wordt door iedereen normaal gevonden tijdens deze toernooien. Meestal wordt een klein bedrag ingelegd en degene die het beste is met voorspellen gaat er met de pot vandoor.

Voor de gokkers die uit €5 inzetten geen voldoening halen, is er de mogelijkheid om te wedden via een legale bookmaker. Vanaf oktober 2021 is het in Nederland mogelijk om bij verschillende legale bookmakers een weddenschap te plaatsen. Tijdens de grote toernooien wordt er ook beduidend meer gegokt dan normaal.

Plezier

Als je om geld gaat spelen, dan is het toch belangrijk om het plezier als prioriteit te stellen. Als je geen plezier hebt of je komt in de financiële problemen, dan kun je beter stoppen. Bepaal voor jezelf een budget, zodat je zonder pijn in je portemonnee het verlies kunt dragen. Heb je jezelf niet in de hand, dan kun je jezelf aanmelden bij het centraal register uitsluiting kansspelen (Cruks).

ook interessant

Als het aan talkshowhost Eva Jinek is, neemt ze het baantje van Wilfred Genee zo over. “Ik maak...

Co Adriaanse is duidelijk van de oude stempel. De 69-jarige oud-trainer vindt het maar niks dat veel voetballers...

Vitesse-trainer Peter Bosz vindt het jammer dat de Israëlische verdediger Dan Mori de Arabische Emiraten niet in mocht,...

België verloor vrijdagavond vrij kansloos van Wales en vloog daardoor in de kwartfinale uit het EK in Frankrijk....

Wist je dat ze atletiek ooit haatte? En weet je wie de vriend van Lieke Klaver is? Vijf...

Oud-PSV’er Alex heeft zich in een Frans programma van Canal+ uitgesproken tegen homoseksualiteit. Volgens de krant Le Parisien...