Search
Close this search box.
man-in-groen-pak.jpg

Waarom Groen altijd goed is voor je outfit

De kleur groen kom je de hele dag door tegen, de bomen, struiken, planten en het gras om je heen, prachtig groen. Maar als je eerlijk bent, zie je dan veel mensen om je heen die deze kleur dragen? De kleuren blauw, zwart, rood , bruin en oranje kom je tegen, groen ook wel, maar wel veel minder. Dit is wel jammer, want het is een kleur die veel met je kan doen. Het is daarom leuk om te weten te komen wat de betekenis is van deze kleur. Daar leggen we je graag wat meer over uit.

Betekenis van de kleur groen

Alle kleuren om ons heen hebben een eigen betekenis. Als we dan aan de kleur groen denken, dan gaat het over een kleur waarbij mensen denken aan leven en vruchtbaarheid. Er kan eigenlijk een verdeling worden gemaakt in positieve en negatieve aspecten van de kleur groen. Laten we dan eens beginnen met het positieve aan deze kleur. Het gaat dan over leven, jeugd en groei. Veel mensen denken bij de kleur groen ook aan de lente. Dit eigenlijk ook wel logisch, de lente staat namelijk bekend om het seizoen waarin alles groeit en bloeit. Waar de lente ook om bekend staat, is dat de dieren zich voortplanten en het staat ook voor gevoeligheid en hoop. Sommige mensen zien het ook als de kleur van frisheid en geluk. Ook staat het voor kalmte en voor balans. Als je dit dan weet, zou je dan ook meer dragen van de kleur groen? Als je ook van groen houdt, denk dan eens aan mooie groene pakken. Dit kan namelijk prachtig staan en dat weet je alleen als je het probeert.

Kleding en schoenen combineren

Draag je graag sandalen of toch maar nette schoenen? Als je een pak draagt, dan horen daar uiteraard nette schoenen bij. Als je een outfit voor thuis hebt, wat uiteraard ook kan in de kleur groen, dan kunnen instappers of sandalen ook een goede optie zijn. Maar als je de deur uitgaat dan is het goed om na te gaan wat er bij elkaar past. Je wil er netjes uitzien, je wil dat anderen je mooi vinden en daar horen mooie combinaties bij. Kleding en schoenen kun je heel mooi bij elkaar laten passen, als je maar tijd en aandacht besteedt aan het maken van keuzes. Als je benieuwd bent naar welke pakken er zoal te koop zijn, dan is het goed om eens een kijkje te nemen op internet. Neem een kijkje bij Henk ter Horst in Almelo. Zoveel moois is er hier te koop, trek er maar gerust een paar uur voor uit om na te gaan wat er te koop is en om dan een keuze te maken in hetgeen wat jij mooi vindt. Het voordeel van online kijken is ook dat je het met een paar drukken op de knop kunt bestellen en snel in huis hebt.

ook interessant

De zomer van 2024 staat voor de deur en er zijn weer verschillende modetrends. Met een nadruk op...

Een paar comfortabele sneakers is noodzakelijk voor een actieve wandeling of sportsessie. Gevoelige voeten vereisen echter speciale aandacht...

De kledingkast van een echte fashionista is eigenlijk nooit af. Elk seizoen worden we namelijk weer verblijd met...

Staat er een waanzinnige wintersportvakantie op de planning? Of ga je juist voor een actieve wandelvakantie in de...

In aanloop naar het WK komt Nike vandaag met een geweldige reclame. Het spotje begint rustig, met wat...

In de zakenwereld wordt vaak gezegd dat de eerste indruk cruciaal is. En een van de belangrijkste aspecten...