Search
Close this search box.
Deze seksistische opmerkingen van Djokovic zorgen voor opschudding

Deze seksistische opmerkingen van Djokovic zorgen voor opschudding

Novak Djokovic zal zich bepaald niet populair hebben gemaakt in de vrouwelijke tenniswereld met wat vreemde opmerkingen op een persconferentie.

Djoko deed zijn uitspraken na een bizarre stellingsinname van de baas van het Indian Wells-toernooi. Raymond Moore stelde dat vrouwentennissters ‘God op hun blote knieën moeten danken dat tennissers als Roger Federer en Rafael Nadal zijn geboren’. Zij hebben het tennis gedragen, vindt Moore.

“Het is een gevoelige situatie”, begint Djokovic zijn relaas. “Vrouwelijke tennissters verdienen respect en bewondering voor wat ze doen.”

Klinkt goed, maar de nummer één van de wereld komt daarna met wat twijfelachtige stellingen: “Aan de andere kant denk ik dat mannen meer prijzengeld verdienen, omdat er meer toeschouwers naar mannentennis komen. Op basis daarvan moet het prijzengeld verdeeld worden, vind ik.”

Novak maakt het nog erger door te beginnen over vrouwelijke ‘hormonen’. “Ik heb veel respect voor vrouwelijke sporters, want hun lichamen zijn heel anders dan die van mannen”, stelt de Serviër. “Ze krijgen met andere dingen te maken, zoals hormonen enzo. We hoeven niet in detail te treden, maar ik ben volledig voor girlpower.”

Hoewel Djokovic het ongetwijfeld goed bedoelde, klinkt het allemaal een beetje halfbakken. Serena Williams, de onbetwiste nummer één van het vrouwentennis, reageerde overigens ook op de seksistische uitspraken van Moore: “De vrouwenfinale van de US Open was vorig jaar eerder uitverkocht dan die van de mannen. Wij vrouwen zijn ver gekomen en we hoeven nooit op onze knieën te gaan. Ik vind het beledigend.”

ook interessant

Het was een heel geknutsel, maar kunstenaar Quentin Devine is het gelukt om vijf grote Engelse voetballers in...

Ze gelden als topfavoriet voor elk EK en WK en op de Olympische Spelen, dus we gaan de...

Ook in Utrecht is Michiel Kramer allesbehalve populair. Een ‘dappere’ fan stond bij de spelerstunnel klaar om de...

Mario Götze voelde zich dinsdagavond tijdens een training voorafgaand aan de wedstrijd tegen Malaga zo vrij om een...

Wimbledon komt er weer aan en wij kunnen niet wachten! Niet alleen vanwege het mooie spelletje, maar ook...

De maand is niet compleet zonder een nieuw seksschandaal in de voetballerij. En ziedaar: twee voetballers van het...