Search
Close this search box.
Dit is Liesbeth, de vrouw van Marco van Basten

De vrouw die Marco van Basten bedroog, maar bij hem terugkeerde

Of het nou is als voetballler, als trainer, als squasher, golfer of analist, iedereen kent Marco van Basten. Maar wie de meesten niet kennen is zijn vrouw, want zij blijft liever wat op de achtergrond. Wij stellen je voor aan Liesbeth van Capelleveen, de vrouw waarmee Marco van Basten is getrouwd. En ondanks Marco’s brave imago zit hier weer een typische voetbal-affaire aan vast.

Marco van Basten in getrouwd met Liesbeth van Capelleveen
© Instagram: @Marcovanbasten

Voor het moment waarop Marco zijn Liesbeth leerde kennen, moeten we maar liefst 37 jaar terug in de tijd. In 1986 kwam Marco van Basten Liesbeth tegen in Amsterdam en de twee kregen een relatie. Zeven jaar later traden zij in het huwelijksbootje. Op 21 juni trouwden zij op het Kasteel de Haar in Haarzuilens. Ze woonden lange tijd samen in Badhoevedorp, maar toen Van Basten trainer werd bij Ajax, verhuisden ze naar Amsterdam.

Liesbeth van Capelleveen is de vrouw van Marco van Basten
© Instagram: @Marcovanbasten

Tegenwoordig is Marco nog altijd samen met zijn vrouw. Toch is de relatie van Van Basten en Liesbeth echter niet altijd over rozen gegaan. Eind jaren ’80 ging hij namelijk vreemd met een andere vrouw. “Ik kwam in het uitgaansleven een meisje tegen en zij kon ook goed dansen”, vertelde hij in de talkshow Beau. “Dat liep uit de hand, ik raakte in de war. We spraken stiekem af, dat was niet goed maar het gebeurde.”

Vrouw Marco van Basten

Diverse maanden van ontrouw gingen voorbij en toen was Van Basten zijn schuldgevoelens niet meer de baas. Hij besloot zijn affaire op te biechten aan Liesbeth, maar direct daarna moest hij op trainingskamp. Toen hij daarvan terugkeerde, vond Van Basten een briefje, geschreven door Liesbeth. ‘Ik heb het heel leuk met je gehad en zal altijd van je houden. Ik wens je het allerbeste’.

Marco van Basten heeft een relatie met Liesbeth van Capelleveen
© Instagram: @Marcovanbasten

Niet het moment van opbiechten, maar juist dat ene briefje deed Van Basten beseffen dat hij helemaal verkeerd bezig was. “Dat brak mijn hart, het was heel erg. Ze liet me begrijpen dat ik een volledig verkeerde beslissing had genomen.” In de weken daarna deed Marco er alles aan om de boel weer te lijmen en uiteindelijk vergaf Liesbeth Marco’s zonden.

Kinderen en kleinkinderen Marco van Basten

De herstelde relatie leverden Marco en Liesbeth uiteindelijk ook drie kinderen op. Zijn kregen met Deborah en Rebecca van Basten twee dochters. Daarnaast beviel Liesbeth van zoon Alexander. Inmiddels is Marco van Basten niet alleen vader, maar ook al opa geworden. Allebei de dochters zijn bevallen van een kind en zijn eigen kinderen zijn allemaal het huis uit.

De dochter van Marco van Basten
© Instagram: @Marcovanbasten & LinkedIn

Dat heeft Van Basten en zijn vrouw doen besluiten om hun villa aan het Vondelpark te verkopen. Daar kregen zij een bedrag van veertien miljoen euro voor. Daarvoor in de plaats kochten zij voor enkele miljoenen een luxe seniorenappartement op het Valeriuscomplex in Amsterdam. Mooi plekkie om je oude dag in te richten.

Marco van Basten woont samen met zijn vrouw op het Valeriuscomplex in Amsterdam
© Valeriuscomplex

ook interessant

IJsland plaatste zich vanavond dankzij een 1-2 zege op Oostenrijk voor de achtste finale van het EK. De...

Voetballers verdienen een godsvermogen, maar ze staan in de schaduw van Floyd Mayweather. De bokser verdiende met de...

Gisteren speelde Arsenal tegen Norwich, de club van Ricky van Wolfswinkel en Leroy Fer. De wedstrijd werd met...

Elke week bespreken de Betweters Hugo Borst en Koert Westerman de laatste actualiteiten uit de eredivisie. Met een...

Je blaas ledigen tegen de bus van de aartstrivaal, dat liet deze ADO-fan zich geen twee keer zeggen....

Op dit moment is het toernooi om de Copa América in volle gang. Titelverdediger Uruguay moet het echter...