Search
Close this search box.
Vrouw van John Heitinga

John Heitinga maakte het zusje van een Oranje-icoon zijn vrouw

Het doen met de zus van je teamgenoot. Dat klinkt als een klassiek stoer verhaal uit de kleedkamer. Maar bij Johnny Heitinga bleek het serieuze liefde te zijn. Dit is Charlotte-Sophie Zenden, de vrouw van John Heitinga.

Charlotte-Sophie Zenden in de vrouw van Johnny Heitinga

John Heitinga hoopt bij Ajax een succesvolle trainerscarrière op poten te zetten. De voormalig verdediger begon bij Ajax O19, stroomde door naar Jong Ajax en is nu trainer van het eerste van Ajax. Dat doet hij te allen tijde met zijn vrouw aan zijn zijde. Heitinga is namelijk al 12,5 jaar getrouwd met Charlotte-Sophie Zenden, de zus van voormalig profvoetballer Boudewijn Zenden.

Lees ook: Alle vrouwen en vriendinnen van de Oranje-spelers op een rijtje

Heitinga en Boudewijn Zenden speelden een jaar samen in het Nederlands elftal. Boudewijn stopte na dat jaar als international, terwijl Johnny net aan het begin van zijn interlandcarrière stond. Hij had geen jaar later geboren moeten worden, want dan had hij Charlotte-Sophie waarschijnlijk nooit ontmoet. In het JFK Magazine vertelt Heitinga hoe hun eerste contact verliep.

“Na een wedstrijd van het Nederlands elftal had ik haar al zien lopen in het spelershome.” Toch durfde Heitinga nog niet echt een eerste move te maken. “Ik dacht dat ze al bezet was.” Een paar maanden later kwam hij haar weer tegen bij Oranje. “Ik zag haar weer tijdens het EK in Portugal, waar ze met haar ouders naar Boudewijn kwam kijken.” Toen hapte Heitinga alsnog toe. “Ik denk dat ze stiekem ook voor mij kwam kijken, haha.”

Lees ook: De kinderen, opleiding en het salaris van Edwin van der Sar: dit wist je nog niet

De vrouw van John Heitinga is de zus van Boudewijn Zenden

Vanaf dat EK in 2004 was Heitinga samen met Charlotte-Sophie en zes jaar later stapten zij het huwelijksbootje in. En Johnny weet wel hoe je zoiets moet vieren hoor! Hij zorgde namelijk voor een luxe sprookjeshuwelijk op Ibiza. Een flinke lading aan bekende Nederlanders werd ingevlogen om daar getuige van te zijn. Van Frank de Boer tot Gordon en van Rafael van der Vaart tot Patty Brard.

Het huwelijksfeest duurde maar liefst drie hele dagen en tegenwoordig is het koppel nog altijd gelukkig samen. Het grote verschil is dat ze nu niet meer met zijn tweeën zijn, maar met zijn vijven. Johnny en Charlotte-Sophie hebben inmiddels drie kinderen, met toch wel bijzondere namen. Ze hebben twee dochters: Jezebel en Rixo en een zoontje genaamd Lennox. Als het aan Charlotte-Sophie ligt, komt daar nog een kind bij, maar Heitinga steekt daar voolopig een stokje voor.

De vrouw en kinderen van John Heitinga

Charlotte-Sophie heeft hotel- en toeristisch management gestudeerd, maar werkt voor zichzelf als art director. Daarnaast is ze oprichter van het sierradenmerk 28and31. Daarmee hoopt ze in de toekomst zeer succesvol te worden. ‘Ik ben nooit het type geweest dat in een Chanel-winkel met haar creditcard staat te zwaaien. Al is dat natuurlijk wel een meisjesdroom. Lekker een keer helemaal losgaan; ik hoop dat ooit eens van mijn eigen geld te kunnen doen’, zei ze in een interview met Quote.

ook interessant

Het Nederlands Elftal verzamelt zich in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland deze zondag. Vanavond oefenen ze in...

Liverpool gaf maandagavond een zeker zege uit handen uit bij Chrystal Palace en verspeelde daarmee de kansen op...

Manchester United heeft zojuist bekendgemaakt dat speler Ryan Giggs voorlopig aan het roer staat bij de Engelse club....

Je kunt nog zo stevig in je schoenen staan, maar als er een storm met windkracht 8 opsteekt...

Het was lange tijd hosanna voor Dafne Schippers, maar de Nederlandse topsprintster maakt een moeilijke fase door. Daar...

De Italiaanse tennisser is uit de US Open gezet. Hij heeft in zijn eersterondepartij tegen zijn landgenoot Stefano...