Search
Close this search box.
Vrouw van Jan Smit en zijn scharrels

De vrouw van Jan Smit: het pikante liefdesleven van de Volendam-voorzitter

FC Volendam-voorzitter Jan Smit is een van de bekendste bestuursleden in de Eredivisie. Dat heeft uiteraard alles te maken met zijn succesvolle carrière als zanger. En ook in de liefde klinkt er muziek. Dit zijn alle ex-vriendinnen, scharrels en zijn huidige relatie op een rij.

In het kort:

Scharrelen met Ellemieke Vermolen

In 2006 werd Jan Smit groot nieuws in Nederland omdat hij het uitermate gezellig had met Ellemieke Vermolen, een andere bekende Nederlander. Ellemieke is voormalig schrijfster van kookboeken, was actrice, maar is vooral bekend als presentatrice. Misschien zie je haar weleens voorbijkomen bij Shownieuws. Drie maanden duurde het geflikflooi tussen Ellemieke en Jan Smit, maar zelf spreekt ze niet van een relatie.

Ellemieke Vermolen en Jan Smit hebben wat gehad
© Instagram: @Ellemieke_Vermolen

“Ik snap niet waarom je Jan Smit aanhaalt”, zei ze toen het over haar exen ging in Shownieuws. “Want dat is nooit echt een relatie geweest. Drie maanden verliefdheid noem ik geen relatie. Het was meer yolo (you only live once, red.). Niets ten nadele van Jan, want dat is echt een topgast. Maar je kunt het geen relatie noemen.”

Ex-vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen

Wat je wel degelijk een relatie kon noemen, was de liefdesperiode tussen Yolanthe Cabau van Kasbergen en Jan Smit. In 2007 werd bekend dat Jan met de knappe brunette ging. Tweeënhalf jaar leken ze een droomkoppel, maar ook deze relatie liep op de klippen. Cru genoeg had Jan vier weken voor de breuk nog een tattoo laten zetten met in het Spaans de tekst: “Ik ben één met jou. Y”. Hij liet de tekst destijds echter niet weghalen, omdat de tattoo voor een mooie periode in zijn leven stond. Yolanthe zocht haar heil vervolgens bij Wesley Sneijder. Jan Smit gaf aan “keihard te hebben gehuild” toen hij Yo met Wes zag zoenen op televisie.

Yolanthe Cabau is de ex-vriendin van Jan Smit
© Instagram: @Yolanthe Cabau

Net nadat de breuk bekend werd, gaf Gerda, de moeder van Jan Smit, het legendarische ‘Alles-is-weg-interview’, dat door ruim een miljoen Nederlanders werd bekeken. Ze beweerde dat Yolanthe uit woede het hele huis van Jan had leeggetrokken. “Van kelder tot vliering, alles wat een beetje sfeer maakt, is verdwenen. Spreien, kandelaars, servetten, handdoeken, zijden bloemen, kaasschaven, kerstballen, noem het maar op. Alles is weg. Zelfs de konijnenbontjes op het bed, de citruspers en de gastendoekjes.” Jan Smit bevestigde het verhaal van zijn moeder, maar Yolanthe was daar niet van gediend. Ze vertelde dat zijn moeder een onzinverhaal had opgehangen. “Zo zit ik niet in elkaar.”

Liza Plat is de vrouw van Jan Smit

Gelukkig voor Jan raakte hij over zijn grote verliefdheid heen en kwam alles helemaal goed. Want hij is nu alweer heel wat jaren gelukkig samen met zijn vrouw Liza Plat, de vrouw van zijn dromen. Liza komt net als Jan uit Volendam en de twee zijn jeugdliefdes van elkaar, die op latere leeftijd weer bij elkaar terugkeerden. Jan en Liza zijn in 2011 getrouwd en hebben inmiddels samen ook drie kinderen: dochters Fem en Emma en zoon Senn. Ze wonen samen met hond Rio.

Jan Smit is getrouwd met zijn vrouw Liza Plat
© Instagram: @Jansmit

Affaire met zangeres Maan én Quinty Trustfull

Eind goed al goed, zou je denken, maar daar is de kous nog niet mee af. Er gaan namelijk geruchten dat Jan Smit een affaire heeft gehad met zangeres Maan. In 2020 kreeg de zanger een burn-out en daardoor is hij tijdelijk uit huis geweest. Dat was het verhaal althans. Volgens Reality FBI heeft de buurvrouw van Jan Smit bevestigd dat Liza haar man met Maan heeft betrapt in bed. Daardoor heeft Liza besloten Jan voorlopig uit huis te zetten.

Daarnaast gaat het gerucht dat Jan het ooit gezellig had met Quinty Trustfull. De twee zouden door productiemedewerkers zijn betrapt op de set van Koffietijd, weet Juice-koningin Yvonne Coldewijer. Pikant, want ook Quinty is getrouwd (met voetballer Orlando Trustfull).

Of deze verhalen echt waar zijn blijft in het midden, maar Jan en Liza zijn in ieder geval weer bij elkaar.

Jan Smit zou zijn vreemdgegaan met Maan
© Instagram: @Maan.de.st

ook interessant

Alsof Peter R. de Vries als analist nog niet erg genoeg was, nodigde Veronica gisteren Victor Reinier uit...

Manchester United leek al lange tijd op jacht naar Louis van Gaal als nieuwe trainer, maar de Spaanse...

Ajax’ marketingmanager Edwin van der Sar heeft heeft weer iets meer tijd voor het zoeken naar een nieuwe...

In alle commotie rondom zijn ex Sabia Engizek blijft Rafael van der Vaart opvallend stil. Facebooken doet Raf...

Een heerlijk doelpunt van eigen helft in Barcelona. Jeugdspeler Munir El Haddadi wist in het duel tegen Benfica...

Een nieuw hoofdstuk in de eindeloze reeks pijnlijke escapades van Diego Maradona. Een Russische journaliste wilde hem tijdens...