Search
Close this search box.
Vrouw, gezin en salaris van Alfred Schreuder

Vrouw, gezin en salaris van Alfred Schreuder: vijf dingen die je niet wist

Het is aan Alfred Schreuder om de grote schoenen van Erik ten Hag op te vullen bij Ajax, waarmee hij wekelijks onder een vergrootglas in Nederland. Wij verleggen deze loep naar zijn privéleven. Deze vijf dingen wist je nog niet over hem:

  1. De vrouw van Alfred Schreuder
  2. Het gezin van Schreuder
  3. Het salaris van Alfred Schreuder bij Ajax
  4. De bekende broer van Schreuder
  5. De zaakwaarnemer van Alfred Schreuder

1. De vrouw van Alfred Schreuder

Alfred Schreuder is al jaren getrouwd met zijn vrouw Esther Schreuder. Zij leerden elkaar kennen op de kermis in zijn geboortedorp Barneveld. Daarmee mag Esther gerust een jeugdliefde genoemd worden, want op dat moment was Alfred 18 jaar. Nu, ruim dertig jaar later, wonen zij nog steeds samen in Barneveld. Alfred en Esther kregen samen vier kinderen.

Esther Schreuder is de vrouw van Alfred Schreuder
© Twitter: @BVlietstra

2. Het gezin van Alfred Schreuder

Alfred Schreuder en zijn vrouw kregen drie dochters en een zoon. Helaas is het gezin Schreuder nu nog maar met zijn vijven. Bij dochter Anouk werd in 2004 een hersentumor geconstateerd, waaraan zij twee jaar later overleed. Toen de ziekte bij Anouk werd geconstateerd, staken de supporters van RKC Waalwijk Schreuder een hart onder de riem door massaal knuffelbeertjes op het veld te gooien.

“Dat was mooi, ik heb die beelden vaak teruggekeken. Ik kan me er niet veel van herinneren. Je ziet dat mijn ogen niet goed gestaan. Ik zat in een roes, een tunnel, kreeg er niet veel van mee. Toch voetbalde ik gewoon door. Ik raakte toen ook geblesseerd. Achteraf logisch, ik kon ook eigenlijk niet voetballen. Ik ga 2 keer in de week naar haar grafje. Daar haal ik kracht uit. Ik hoop haar ooit weer te zien daarboven.”

3. Het salaris van Alfred Schreuder

Het salaris van Alfred Schreuder ligt niet op straat, dus was hij exact verdient bij Ajax is niet duidelijk. Wel kunnen we daarvan een inschatting maken. Zo is bekend dat zijn voorganger Erik ten Hag een miljoen euro per jaar opstreek. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat Schreuder net iets minder verdient, omdat hij het nog moet laten zien in Amsterdam.

Het salaris van Alfred Schreuder bij Ajax
© Pro Shots

Wat overigens wel op straat lag, was het salaris dat Schreuder bij FC Twente verdiende. Er lekte namelijk uit dat hij bij zijn eerste baan als hoofdtrainer maar liefst 800.000 euro per jaar (!) verdiende. “Kennelijk probeert iemand bij de club de druk op mij op te voeren door te lekken”, zei Schreuder daarover in gesprek met de Volkskrant. “Ja, het is een goed contract. FC Twente wilde me langer binden, omdat ze menen dat ik de filosofie bewaak.”

4. De bekende broer van Alfred Schreuder

Alfred Schreuder heeft ook een bekende broer. Hij is het jongere broertje van Dick Schreuder. Dick en Alfred hebben beiden een loopbaan als profvoetballer achter de rug. Allebei zijn ze begonnen met voetballen bij hun amateurclub SDV Barneveld, om ook samen gescout te worden door Feyenoord. Na even in de jeugdopleiding van die club te hebben gespeeld, maakten ze ook weer gezamenlijk de overstap naar PSV. Inmiddels hebben beide broers ook weer besloten om trainer te worden. Dick is momenteel hoofdtrainer van PEC Zwolle en hij heeft twee dochters.

Dick Schreuder is de broer van Alfred Schreuder
© Pro Shots

5. De zaakwaarnemer van Alfred Schreuder

De zaakwaarnemer van Alfred Schreuder is Milos Malenovic. Lekker boeien, zul je denken, maar hij werd afgelopen zomer plotseling groot nieuws. Diverse Nederlandse sportmedia als het Algemeen Dagblad en De Telegraaf schreven over de opmerkelijke rol die Malenovic speelt binnen Ajax. De Serviër zou zich met allerlei deals bemoeien. Zo hielp hij onder meer met het binnenhalen van Florian Grillitsch en Calvin Bassey voor meer dan twintig miljoen euro.

Milos Malenovic is de zaakwaarnemer van Alfred Schreuder
© Instagram: @Schreuder.official

Binnen Ajax zorgde dat voor veel scheve gezichten. ‘De scouts constateren dat Ajax de voorbije maanden steeds meer spelers benaderde en aantrok van wie ze nauwelijks rapporten hadden gemaakt’, viel te lezen in het AD. Alfred Schreuder zelf gaf op de eerstvolgende persconferentie een opmerkelijke reactie. Hij schoot namelijk uit zijn slof. “Hij doet dit allemaal voor Ajax, maar omdat het de zaakwaarnemer van de trainer is, mag dit ineens niet. Wat een onzin. Ik ben er klaar mee.”

ook interessant

Met haar charisma en imposante cv leek ze de gedroomde leider van D66, maar nu vertoont het imago...

Barcelona heeft een nieuwe sponsordeal met Intel Inside. Dat is opzich niet zo interessant, maar wel opmerkelijk is...

De FIFA krijgt klappen vanuit alle hoeken, maar heeft een machtige bondgenoot. Vladimirovitsj Poetin is nog steeds een...

Deze oma toont haar indrukwekkende voetbalskills wanneer ze meedoet met wat jongens in een rondootje. Hartstikke nep natuurlijk,...

Peter Mangs was van plan om Zlatan Ibrahimovic te vermoorden. Dat vertelt de serieschutter van Mälmo in zijn...

Santiago Arias pikt regelmatig een doelpuntje mee bij zijn club PSV, maar buiten het veld weet hij ook...