Search
Close this search box.
Vrouw, afkomst en vermogen John Heitinga

Clubs, vermogen en afkomst John Heitinga: dit wist je niet

John Heitinga is door Ajax aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Hij maakt het seizoen af aan het roer en moet de rust terugbrengen in Amsterdam. Maar ken je de bijzondere afkomst van Heitinga? En wist je dat hij een waslijst clubs afging? Dit moet je over de coach weten!

In het kort:

  1. Vrouw van Heiitinga: zus van voormalig ploeggenoot
  2. De vader van John Heitinga komt uit Indonesië
  3. Vermogen van Heitinga: tientallen miljoenen euro’s
  4. Dit zijn alle clubs van Heitinga op een rij
  5. Grootste jeugdtoernooi Nederland vernoemd naar Heitinga

1. Vrouw van Heiitinga: zus van voormalig ploeggenoot

John Heitinga is al meer dan 12,5 jaar getrouwd met Charlotte-Sophie Zenden, de zus van Boudewijn Zenden. Hij leerde haar kennen toen hij en Boudewijn samen op het EK in Portugal speelden met het Nederlands elftal. John en Charlotte-Sophie hebben samen twee dochters: Jezebel en Rixo en een zoontje genaamd Lennox.

De vrouw en kinderen van John Heitinga
© Instagram: @Johnheitinga

2. De vader van John Heitinga komt uit Indonesië

Wie naar John Heitinga kijkt, zal niet direct vermoeden dat hij sterke buitenlandse roots heeft. Maar niets is minder waar. De in Alphen aan den Rijn geboren Heitinga heeft namelijk een vader uit Indonesië. Zijn vader is geboren in Jakarta en ook zijn opa komt uit Indonesië. In een interview met de KNVB liet hij weten dan ook veel interviewverzoeken uit Indonesië te krijgen. “Reken maar dat ze daar weten dat ik Indonesisch bloed heb. Ik krijg veel interviewverzoeken, vooral van magazines. Daar geef ik graag gehoor aan.”

De vader van John Heitinga komt uit Indonesië
© Instagram: @Johnheitinga

3. Vermogen van Heitinga: tientallen miljoenen euro’s

Grote clubs, groot geld. Volgens The Mirror verdiende Heitinga bij Atlético Madrid zo’n 2,3 miljoen euro netto per seizoen. Toen hij de overstap naar Engeland maakte, ging hij meer dan drie miljoen euro per jaar verdienen. Zelfs in het laatste jaar van zijn loopbaan, dat bij Ajax flink in de soep liep, verdiende hij volgens De Volkskrant nog een miljoen euro per jaar. Quote maakte in 2015 bekend dat Heitinga op dat moment een vermogen had van tien miljoen euro. Dat zal de laatste jaren nog wat gestegen zijn, dus is het geschatte vermogen van Heitinga momenteel 13 miljoen euro.

Het vermogen van John Heitinga ligt rond de 13 miljoen euro
© Instagram: @Johnheitinga

4. Dit zijn alle clubs van Heitinga op een rij

De laatste periode van Heitinga als profvoetballer was een flinke deceptie. Na mislukte avonturen bij Fulham en Hertha BSC, keerde hij terug bij Ajax. Frank de Boer liet hem echter nauwelijks spelen en dus besloot Heitinga geruisloos zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Je zou bijna vergeten wat voor een prachtige carrière hij daarvoor toch heeft gehad. Heitinga speelde meer dan 150 wedstrijden voor Ajax, werd Nederlands Talent van het Jaar, won de Gouden Schoen in 2008, speelde voor Atlético Madrid en werd bij Everton in 2012 uitgeroepen tot Speler van het Jaar. Daarnaast kwam hij tot 87 interlands.

John Heitinga speelde voor Ajax, Atlético Madrid, Everton, Fulham, Hertha BSC en speelde 87 interlands voor Oranje
© Pro Shots

5. Grootste jeugdtoernooi Nederland vernoemd naar Heitinga

John Heitinga begon met voetballen bij amateurclub SV ARC. Na drie jaar werd hij gescout door Ajax, maar de club uit Alphen aan den Rijn is nog altijd trots Heitinga in de gelederen te hebben gehad. Zo heeft de club een jaarlijks voetbaltoernooi naar de verdediger vernoemd. En dat is niet zomaar een toernooi. Het ARC-Heitingatoernooi is het grootste jeugdvoetbaltoernooi van Nederland. Het drie dagen durende toernooi telt zo’n 130 deelnemende teams en 1500 deelnemende jeugdspelers.

Het grootste pupillentoernooi van Nederland is vernoemd naar John Heitinga
© Instagram: @Johnheitinga

ook interessant

Alweer Zlatan in het nieuws. Dit keer omdat hij zeer gul geweest is voor zijn teamgenoten. Zlatan gaf...

Dat is naar wakker worden: uit bed stappen en er achterkomen dat je huis is leeggeroofd. Het overkwam...

Voetballers krijgen torenhoge salarissen en kunnen zich daarom de mooiste en grootste huizen veroorloven. Een overzicht van de allervetste...

Arjen Robben heeft zijn lopende contract bij Bayern München verlengd tot en met de zomer van 2017. Het...

Barcelona speelt komend weekend het thuisduel tegen Getaffe in een speciaal shirt voor Tito Vilanova. De wedstrijd staat...

Zo ondeugend als ze eruitziet, is Georgina Verbaan ook. Ze heeft al meermaals naakt geposeerd voor diverse bladen...