Search
Close this search box.
Knipsel

‘Vroeg op voor traditionele Oranjemarsen’

Er kunnen tijdens het WK aankomende zomer in Brazilië weer ‘gewoon’ traditionele Oranjemarsen georganiseerd worden, zo zegt Theo Pauw van de Supportersclub Oranje: “Zoals het er nu naar uitziet, kunnen we in elke stad een Oranjeplein creëren waarvandaan we naar het stadion zullen lopen. Het belooft een geweldig WK te worden.”

Gezien de drukte in Brazilië en het feit dat de wedstrijden van Oranje vroeg beginnen, was het even de vraag of er wel een traditionele ontmoetingsplaats zou komen voor de Nederlandse fans. Na een inspectieronde zijn de twijfels nu weg.

“Brazilië is voor een deel te vergelijken met Zuid-Afrika, maar dit land is zó groot”, aldus Pouw. “Vooral São Paulo is één groot gebouw, daar zit geen stukje groen in. Het openbaar vervoer is ontoereikend voor het aantal inwoners, iedereen rijdt per auto in een heel traag tempo door de stad heen. De files zijn gigantisch, over een afstand van 5 kilometer doe je soms wel 2 uur. Ik kom uit Amsterdam, daar is het ook druk, maar absoluut niet te vergelijken met São Paulo waar 12 miljoen mensen wonen.”

Voor de ongeveer 5000 fans die het Nederlands elftal naar Brazilië zullen volgen wordt het vroeg opstaan op wedstrijddagen. Twee van de drie groepswedstrijden beginnen namelijk al op 13.00 uur lokale tijd. “Dat betekent dat het Oranjeplein, op 2 a 3 kilometer van het stadion, al om 8 uur open zal gaan. De parade door de stad begint dan zo’n 2,5 uur voor de wedstrijd. De Brazilianen zijn heel welwillend. In São Paulo organiseren ze feesten voor 2 miljoen mensen, daar raken ze niet opgewonden van een paar duizend Oranjefans.”

Over de veiligheid in Brazilië maakt de Supportersclub zich niet zoveel zorgen. “Natuurlijk is dit een ander land dan Nederland en moet je wat voorzichtiger zijn. Maar oppassen moet je overal, ook in Amsterdam. Net als in Zuid-Afrika en Oekraïne ben ik ervan overtuigd dat dit geen probleem zal worden.”

ook interessant

De Britse tabloids kunnen hun vingers aflikken bij een nieuw seksschandaaltje: Andreas Pereira, jeugdspeler van Manchester United, bood...

Ze stond in Kroatië-shirt te juichen naast president Macron en gaf alle spelers van haar land een knuffel....

Heel bekend Nederland zit tegenwoordig op Twitter en ook onze favoriete voetballers zijn niet meer weg te denken...

Bondscoach van Frankrijk Didier Deschamps heeft donderdag zijn selectie voor de oefenwedstrijd Frankrijk – Nederland bekendgemaakt. De Franse...

Liverpool-spits Luis Suarez is in de Engelse Premier League verkozen tot speler van het jaar. De voormalige speler...

Het lijkt er sterk op dat Vitesse opnieuw verkocht wordt. Er zouden al twee potentiële kopers klaarstaan om...