Search
Close this search box.
Maartje, de vriendin van Tim van Rijthoven

De ‘nieuwe Sjarapova’ is de vriendin van Tim van Rijthoven

Als een komeet sloeg Tim van Rijthoven midden 2022 plotseling in op de tenniswereld. Niet veel mensen hadden van hem gehoord, maar Van Rijthoven won plotseling een ATP-toernooi. “Ik probeer mijn cirkel klein te houden: mijn coach, familie en vriendin”, gaf hij als reden voor zijn succes. Maar wie is die vriendin? Maak kennis met Maartje ‘de nieuwe Sjarapova’ Basten, de vriendin van Tim van Rijthoven.

Maartje Basten is de vriendin van Tim van Rijthoven
© Instagram: @Maartjebasten

“Waarom ik de volgende Michaëlla Krajicek kan worden? Omdat ik er écht voor wil gaan. En omdat ik het in me heb”, zei de toen nog tienjarige Maartje Basten in De Gelderlander. De krant noemde haar ‘de nieuwe Sjarapova’, want de uiterst talentvolle Maartje was groot fan van de Russin. “Haar vechtersmentaliteit kan ik heel erg waarderen. Dat vuistje, zoals Sjarapova dat doet, is mooi. Ja, ik weet het, dat doe ik zelf ook. Ik ben fanatiek. Ik wil winnen. Altijd.”

Tim van Rijthoven is de vriend van Maartje Basten
© Instagram: @Maartjebasten

Vanuit de tenniswereld heeft ze uiteindelijk ook Tim van Rijthoven leren kennen. Maartje Basten is al meer dan zes jaar de vriendin van Van Rijthoven. Hoewel ze zelf niet de nieuwe Sjarapova bleek, is ze door het succes van haar vriend Tim toch betrokken in de tenniswereld. Tim en Maartje wonen samen en hebben een huis in Amsterdam.

Maartje Basten samen met haar vriend Tim van Rijthoven
© Instagram: @Maartjebasten

De slimme en sportieve vriendin van Tim van Rijthoven

Maartje Basten is geboren in Cuijk, een dorpje onder Nijmegen. Ze haalde haar vwo-diploma in Nijmegen en ging vervolgens studeren in Amsterdam. Daar haalde ze haar Bachelor of Science in Medische Natuurwetenschappen met een 8.5 en later haalde ze daar ook haar Master Biomedical Technology and Physics. Maartje is tegenwoordig consultant Digital Health bij KPMG.

Tim van Rijthoven heeft een relatie met Maartje Basten
© Instagram: @Maartjebasten

Klinkt allemaal heel interessant, maar wat houdt dat nou in? “Ik draag bij aan de digitalisering van de zorg”, zegt ze daar zelf over. “Ik zou mezelf omschrijven als hardwerkende, analytische en sociale persoon met een groot rechtvaardigheidsgevoel.” Nadat duidelijk werd dat Maartje het toptennis niet ging halen, heeft ze zich dus gestort op haar opleiding. Wel is ze tegenwoordig vaak in de sportschool te vinden.

Vriendin aanwezig bij succes Tim van Rijthoven

Hoewel Maartje probeert zoveel mogelijk achter haar vriend Tim van Rijthoven aan te reizen, dreigde ze even zijn grootste succes uit zijn loopbaan te missen. Ze moest aanvankelijk namelijk werken tijdens de finale in Rosmalen, maar haar werkgever had haar gezegd zo snel mogelijk die kant op te gaan, waardoor ze Tim toch kon zien winnen die dag.

Tennisser Tim van Rijthoven en zijn vriendin Maartje Basten
© Instagram: @Maartjebasten

Na de overwinning sprak Tim zijn waardering uit voor zijn vriendin Maartje. “De inbreng van vooral mijn vriendin en moeder is van onschatbare waarde geweest. Zij oordeelden niet, boden een luisterend oor, stonden pal achter me. De keuzes lieten ze mij zelf maken en die beslissingen werden gerespecteerd. Ik wist me gesteund”, liet hij weten aan Trouw

De vriendin van tennisser Tim van Rijthoven
© Instagram: @Maartjebasten

ook interessant

Miljoenen Nederlanders zitten elk weekend aan de buis gekluisterd voor Wie is de Mol, dus grote kans dat jij...

Het meest beruchte wapenfeit uit de Oranje-loopbaan van Nigel de Jong is misschien wel zijn karatetrap tegen Xabi...

Sabia Engizek en Sylvie Meis: ooit hartsvriendinnen, tot die vervloekte oudejaarsavond van 2012. Rafael van der Vaart gaf...

Sports Direct heeft onderzoek gedaan naar de meest populaire voetbalshirts in Engeland. Waarom? Geen idee, maar het levert leuke...

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, en dat betekent dat de bikinifoto’s je om de oren vliegen...

Ooit was Nicol Kremers het vriendinnetje van multimiljonair Peter Gillis, maar inmiddels heeft ze haar eigen succesvolle verdienmodel...