Search
Close this search box.
Merel Izaks is de vriendin van Henry Schut

Het feel-good verhaal van Henry Schut en zijn vriendin Merel Izaks

Als je voetbalpresentator Henry Schut ziet, denk je vast: wat een knappe en zelfverzekerde man. Dat is lang niet altijd zo geweest, weet ook zijn vriendin. Maak kennis met Merel Izaks, de vriendin van Henry Schut.

Henry kende zijn vriendin al jaren, maar durfde niet

Henry en Merel kennen elkaar al vanuit hun jeugd. Ze volgden beiden dezelfde opleiding: journalistiek, maar Henry zat twee klassen hoger. Toch zagen zij elkaar regelmatig. Op de gang, in de aula, of bij het uitgaan in de kroeg. Henry gaf later toe destijds al stiekem verliefd op haar te zijn geweest, maar nooit de ballen te hebben gehad om toe te slaan. “Ik was toen nog een beetje verlegen.”

Henry Schut samen met zijn vriendin Merel Izaks
© Facebook: Merel Izaks

In de tussentijd zijn de wegen van Henry en Merel gescheiden. Henry had hier en daar wat korte relaties, terwijl Merel haar relatie van acht jaar over zag gaan. Toen kwam Henry Schut Merel tegen via sociale media. Niet via Instagram, zoals wij dat tegenwoordig kennen, maar hij stuurde haar een berichtje via Hyves. Henry zette de eerste stap door “Weet je nog wie ik ben?”, naar haar te sturen.

Henry Schut en zijn vriendin Merel Izaks samen met de kinderen
© Instagram: @Henryschut

Henry ging pas na 10 jaar op date met Merel

Tegenover Elegance vertelden zij later dat er niet veel berichten nodig waren om eens een keer af te spreken, nadat ze elkaar tien jaar niet hadden gezien. “Jij schreef terug: natuurlijk weet ik dat nog, ik was altijd verliefd op je.” Beide woonden inmiddels in Amsterdam en werkten ook nog eens dicht bij elkaar. Henry en Merel besloten in hun pauze op werk samen te gaan lunchen.

Merel Izaks heeft een kind van haar vriend Henry Schut
© Instagram: @Henryschut

Na afloop van de lunch liet Henry er dit keer geen gras over groeien. “Wat mij betreft is het voor de komende tachtig jaar. Wat vind jij?” Ouwe romanticus! Thuis aan de etenstafel had Henry vervolgens verteld dat hij ‘de moeder van zijn kinderen’ had ontmoet. En niets bleek minder waar. Henry is al meer dan tien jaar de vriend van Merel Izaks en de twee hebben inmiddels drie kinderen: zoons Luuk en Stijn en dochter Anne Louise.

Het gezin van Henry Schut: zijn vriendin Merel Izaks en de kinderen
© Facebook: Merel Izaks

Wat doet de vriendin van Henry voor de kost?

Niet alleen Henry heeft na zijn opleiding carrière gemaakt in de journalistiek. Merel is begonnen als redacteur bij Hart van Nederland, werd researcher en redacteur bij BNNVARA en is tegenwoordig ook weer terug als redacteur bij Hart van Nederland. Tegenwoordig woont ze samen met Henry en de kids in Amsterdam.

Merel Izaks, de vriendin van NOS-presentator Henry Schut
© Instagram: @Henryschut

ook interessant

Voetballer Gregory van der Wiel en zijn vriendin, model Stephanie Rose Bertram, verwachten een kindje. Dat heeft de...

Net als veel Argentijnen is Barcelona-trainer Gerardo Martino overtuigd katholiek. Voordat hij met zijn ploeg naar Amsterdam vertrok...

De voetbalwedstrijd tussen het Braziliaanse Atletico Mineiro en het Argentijnse Arsenal in de Copa Libertadores is woensdagavond in...

Het zijn heftige tijden voor Ajax-aanvaller Justin Kluivert. De moeder van het talent hoorde gisteren een gevangenisstraf van...

Als je niet beter zou weten zou je Chelsea-dribbelaar Oscar op onderstaande foto benijden. Hij mag zich immers...

Sepp Blatter heeft een nieuwe liefde! Ja, je hoort het goed: Blatter, de hoogebejaarde FIFA-baas. Het is natuurlijk...