Search
Close this search box.
Vreemdgaande vriend Joy Beune en haar winst in de FHM500

Vreemdgaande vriend en knapste sportvrouw: 5 dingen die je niet wist van Joy Beune

Ondanks haar 23 jaar is Joy Beune al vijf jaar een vast gezicht in de Nederlandse schaatswereld. Ze werd wereldkampioen bij de junioren, maar laat haar talenten nu zien bij de vrouwen. Van haar overspelige vriend tot haar ruzie met Rintje Ritsma: vijf dingen die je nog niet wist van schaatsster Joy Beune!

In het kort

  1. Zijn Joy Beune en vriend Kjeld Nuis uit elkaar?
  2. Vader en moeder Joy Beune: opgegroeid boven garage
  3. FHM500: Joy was knapste sportvrouw van Nederland
  4. Joy had ook nog relatie met andere schaatser
  5. Openlijke ruzie met schaatsicoon Rintje Ritsma

1. Zijn Joy Beune en vriend Kjeld Nuis uit elkaar?

Jarenlang was Joy Beune een populair schaatskoppel met collega Kjeld Nuis. Volgens zijn ex-vriendin Jill de Robles zou Nuis zijn vreemdgegaan met Joy om haar vervolgens definitief in te ruilen. Vanaf het moment dat Nuis in 2019 de relatiebreuk met Jill bekendmaakte, papte hij aan met Joy Beune. Hij nam haar mee op date naar een pizzeria in Akkrum. Toch lijkt ook hier ‘trouble in paradise’. Volgens Juicechannel reed Nuis wederom een scheve schaats.

Kjeld Nuis en Joy Beune zijn uit elkaar
© Instagram: @Joybeune

Tijdens de Olympische Spelen sliepen Nuis en collega-schaatsster Femke Kok in hetzelfde appartement. “Daar zijn dingen gebeurd en daarover wordt veelvuldig gesproken in de schaatswereld. Michelle de Jong roddelt daar bijvoorbeeld maar al te graag over”, schrijft het kanaal. Wat niet in het voordeel van Nuis spreekt, is dat Telegraaf-columniste Cindy Huijgen zijn profiel in Peking tegenkwam op datingapp Tinder. Ondanks deze verhalen lijken de twee nog steeds samen te zijn…

Meer over schaatsen

Kjeld Nuis is niet langer de vriend van Joy Beune
© Instagram: @Joybeune

2. De vader en moeder van Joy Beune

Joy Beune is geboren in het Overijsselse dorpje Borne, waar ook profvoetballer Wout Weghorst vandaan komt. De vader van Joy heet Edwin Beunen en haar moeder Dianna Beune. Niet alleen schaatsen stond centraal in de jeugd van Joy Beune, maar ook de familiegarage. Haar opa Hans startte in 1986 een garage en was een van de eerste Subaru-dealers van Nederland. Later nam Edwin de zaak over. Joy zelf groeide op boven de garage van haar ouders.

De vader en moeder (ouders) van Joy Beune
© Facebook: Dianna Beune

‘Ik ben een hele fijne jeugd gehad en mijn ouders waren er altijd’, vertelt ze in een interview met Twentelife. Door vader Edwin is Joy in aanraking gekomen met het schaatsen. ‘Hij sloot zich aan bij de plaatselijke schaatsvereniging toen er een nieuwe hal werd geopend in Enschede. Ik ben een keer meegeweest en vond dat heel erg leuk. Bij die vereniging zagen ze mijn talent alleen nog niet.’ Via een omweg is Beune alsnog bij het talententeam van de provincie gekomen.

3. FHM500: Joy Beune was knapste sportvrouw van Nederland

Joy Beune werd in 2020 verkozen tot knapste sportvrouw van Nederland. In navolging van Suzanne Schulting en Jutta Leerdam werd Beune de nummer één in de FHM500. Joy Beune mag er dan wel uitzien als de perfecte vrouw, maar gelukkig vertoont ook zij menselijke trekjes. ‘Ik vind het leuk om met m’n uiterlijk bezig te zijn als ik de deur uitga. Maar ik kan ook wel echt een tomboy zijn door in m’n joggingsbroek met een bak M&M’s op de bank te hangen’, zegt ze tegenover FHM.

4. Joy had ook nog relatie met andere schaatser

Voordat Joy Beune een relatie kreeg met Kjeld Nuis, had ze er net een schaatsrelatie op zitten. Ze was namelijk jarenlang de vriendin van Thomas Geerdinck. De vier jaar oudere Geerdinck was net als Beune een groot schaatstalent, maar hij kon de hoge verwachtingen nooit waarmaken. De beste prestatie van Geerdinck was een bronzen medaille op het NK allround.

Joy Beune was in 2020 de winnares van de FHM500 sportvrouwen
© Instagram: @Joybeune

5. Openlijke ruzie met schaatsicoon Rintje Ritsma

Joy Beune had eind 2022 een openlijke schaatsvete met schaatsicoon en bondscoach Rintje Ritsma. Nadat de Nederlandse vrouwen de afgelopen jaren veel te vaak verstek lieten gaan op de teamonderdelen, besloot Ritsma de teugels wat strakker aan te trekken. Beune was de eerste die zich afmeldde onder zijn bewind en gaf aan dat ze ziek was. ‘Maar ze kon wel een redelijk goede 1500 meter rijden. Dan vind ik het lastig uitleggen dat je je ziek meldt en toch zo’n race neerzet”, zei hij tegen de NOS.

Dat schoot bij Beune in het verkeerde keelgat, want zij voelde zich echt niet lekker. ‘Hij hoefde daar echt niet aan te twijfelen. Dit had zo niet naar buiten hoeven komen. Nogmaals, aan de vooravond van de wedstrijd heb ik de bondscoach aangegeven dat ik niet helemaal fit was”, zegt ze tegen Schaatsen.nl. Ritsma had geen spijt van zijn uitspraken. ‘Het is heel jammer voor Joy dat het over haar rug gaat, maar dan zien de schaatsers wel hoe ik erin sta.’

Joy Beune had een openlijke ruzie met Rintje Ritsma
© Instagram: @Joybeune

ook interessant

Dikke vette pech voor IJsselmeervogels 4: beide keepers van het team vielen vorige week geblesseerd uit, en dat...

Andy van der Meyde had tijdens zijn carrière altijd zeer aparte manier om een doelpunt te vieren. De...

Het is feest in huize de Jong, want na een afwezigheid van bijna een jaar is Nigel weer...

‘Wie?’ Horen we de Nederlandse volgers denken. Zo goed zullen de meeste mensen de Belgische competitie niet kennen....

Pep Guardiola maakt momenteel indruk in Duitsland door Bayern te laten spelen zoals Barcelona. De Catalaanse oefenmeester moet...

Van Vurnon Anita horen we niet heel veel meer, de oud speler van Ajax voetbalt nog steeds in...