Search
Close this search box.
Vriend van Lieke Klaver en vijf andere dingen die je niet over haar wist

Haar lengte, Instagram en de vriend van Lieke Klaver: vijf dingen die je wilt weten

Lieke Klaver was onderdeel van het Nederlandse estafetteteam dat in 2021 én 2022 Europees kampioen werd. Ook had de blondine persoonlijk succes op het NK, en is ze mateloos populair op Insta. Maar wist je dat ze atletiek ooit haatte? En weet je wie de vriend van Lieke Klaver is? Hier zijn vijf dingen die je niet over haar wist:

  1. De vriend van Lieke Klaver is ook atleet
  2. Lieke had een hekel aan atletiek
  3. Iedereen wil zingen voor Lieke Klaver (behalve NOS-verslaggever)
  4. De lengte van Lieke Klaver
  5. Lieke Klaver is Instagram-kanon (en poseert graag in bikini)
Vijf dingen die je niet wist van Lieke Klaver
© Instagram: @Liekeklaver

1. De vriend van Lieke Klaver is ook atleet

Lieke Klaver heeft haar liefde gevonden in de atletiekwereld. Daarmee bedoelen we niet dat ze zoveel van deze sport houdt, maar atleet Terrence Agard is de vriend van Lieke Klaver. Agard behoort net als Klaver tot het Nederlands team van atleten en is ook gespecialiseerd in de 400 meter.

Op de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 won hij een zilveren plak op de 4×400 meter. De vriend van Lieke Klaver komt uit Curaçao en is geboren in Willemstad. Tot 2010 liep hij voor de Nederlandse Antillen, maar daarna maakte hij de overstap naar het Nederlandse team.

Terrence Agard is de vriend van Lieke Klaver
© Instagram: @Terrenceagard

2. Lieke had een hekel aan atletiek

Wie Lieke Klaver over de atletiekbaan ziet sjezen, kan zich niet voorstellen dat haar band met atletiek niet altijd even goed is geweest. Net als haar broer lieten haar ouders Lieke op achtjarige leeftijd kennismaken met atletiek.

“Ik heb de eerste drie trainingen huilend op de baan gestaan”, vertelde Klaver in gesprek met Hardloopnetwerk. “Maar daarna begon de liefde voor atletiek wel te groeien. Atletiek is dé moeder der sporten en tijdens mijn jaren als junior merkte ik dat mijn vriendinnen onder de indruk raakten van mijn wedstrijden.”

Lieke Klaver en haar relatie met de atletiekbaan
© Instagram: @Liekeklaver

3. Iedereen wil zingen voor Lieke Klaver (behalve NOS-verslaggever)

In de zomer van 2022 was Lieke Klaver actief op het EK in München. Het toeval wilde dat Klaver de dag dat ze moest lopen toevallig 24 jaar was geworden. Zij werd de hoofdrolspeelster bij een ludieke actie van het publiek. Het hele stadion begon namelijk voor haar te zingen.

Dat gaf haar klaarblijkelijk vleugels, want vervolgens pakte ze goud met de estafetteploeg. In het teaminterview na afloop vroeg Femke Bol of ook NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg ook nog even voor haar wilde zingen, maar de journalist had daar weinig trek in. “Ik? Nee, sorry. Dat ga ik niet doen.”

Lieke Klaver wordt bezongen in het stadion
© Instagram: @Liekeklaver

4. De lengte van Lieke Klaver

Lieke Klaver is een echte Nederlander: blond, blauwe ogen en… lang! Althans, voor een dame dan. De lengte van Lieke Klaver is 1,82. Er is altijd baas boven baas trouwens, want haar teamgenoot Femke Bol is twee centimeter langer: 1,84.

Sportkunde is de opleiding van Lieke Klaver
© Instagram: @Liekeklaver

5. Lieke Klaver is Instagram-kanon (en poseert graag in bikini)

Lieke Klaver is zeer populair op sociale media. Zo heeft ze een Instagram-account met 700.000 volgers. Ter vergelijking: mede-atleten Femke Bol en Nadine Visser hebben er rond de 150.000.

“Ik heb dan wel heel veel volgers, maar dat zit op dit dingetje (verwijzend naar haar telefoon, red.)”, zegt ze in een interview met De Telegraaf. “Mijn vriend en ik hebben er samen ook echt lol in om te zien hoe dat online-wereldje werkt.” Terrence ziet dat ze daar ook veel positiviteit uit haalt. “Ze heeft ook het geluk dat ze leuke volgers heeft, geen mannetjes die lelijke of vieze berichten sturen.”

Lieke Klaver in bikini, deeltje 1
© Instagram: @Liekeklaver
Lieke Klaver in bikini, deeltje 2
© Instagram

ook interessant

Het leek lange tijd rustig te blijven op de transfermarkt voor Ajax, maar daar lijkt toch verandering in...

Als het aan Wesley Sneijder ligt komt er een duo-bondscoachschap met Guus Hiddink en Ronald Koeman. De kleine...

Voetbal en halloween hebben niet zo gek veel met elkaar te maken zou je denken.. Maar wanneer Luis...

De vader van Siem en Luuk de Jong stuurde deze week een tweet de wereld in waarin hij...

Zoals we al eerder meldden, liet EA Sports fans bepalen wie er op de cover van FIFA 16...

De Copa America was één grote blamage voor Neymar, die het toernooi met rood moest verlaten. Dat hij...