Search
Close this search box.
Heeft Femke Bol een vriend?

Atletiek-crush uit het boekje: dit is de vriend van Femke Bol

Femke Bol is op dit moment een van de meest succesvolle atleten van Nederland. De Amersfoortse werd al meerdere keren Europees kampioen en pakte een bronzen plak op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo. Maar heeft de topatlete eigenlijk al een vriend? Jep, die heeft ze. En ook hij is een atleet.

Ben Broeders is de vriend van Femke Bol
© Instagram: @Femke_bol

Op haar vijftiende pakte Femke Bol haar eerste nationale titel bij de junioren. In de jaren daarop reeg ze de NK-titels aaneen. Toen ze in 2019 de overstap maakte naar de senioren, kwam ook daar haar talent direct tot uiting. Bol greep de nationale titel op de 400 meter, net als ze later in 2021 en 2022 zou doen. Daarnaast heeft ze inmiddels vijf gouden medailles op de Europese Kampioenschappen bij elkaar gelopen.

Femke Bol en haar vriend Ben Broeders
© Instagram: @Femke_bol

De vriend van Femke Bol is Ben Broeders, een Belgisch atleet

In 2020 werd Bol door het Algemeen Dagblad de vraag gesteld of ze al een vriend heeft. “Nee, dat komt wel als het komt”, was toen haar antwoord. Niet veel later kwam dat ook daadwerkelijk. Femke Bol heeft op dit moment een relatie met Ben Broeders. Met hem deelt zij de passie voor atletiek.

Atleten Ben Broeders en Femke Bol hebben een relatie
© Instagram: @Femke_bol

Ben Broeders is namelijk net als Femke Bol topsporter. Broeders is in 1995 geboren in België te Leuven en doet al jaren aan polsstokhoogspringen op hoog niveau. Zo werd hij in 2017 Europees kampioen bij de O23-categorie. Net als Bol zette ook Broeders zijn talent al snel om in prijzen bij de senioren. Zo werd hij in 2014 voor het eerst Belgisch kampioen.

Femke Bol is de vriendin van Ben Broeders
© Instagram: @Femke_bol

Op nationaal niveau heeft hij al veel gewonnen. Zo is Broeders drie keer Belgisch kampioen outdoor geweest en vier keer Belgisch kampioen indoor. Internationaal is hij nog niet zo succesvol als zijn vriendin Femke Bol. De beste prestatie van Broeders is een vierde plek op een EK bij de senioren. Het persoonlijk record van Broeders staat momenteel op 5.85 meter. Die hoogte sprong hij in 2022 in Merzig.

Ben Broeders, de vriend van Femke Bol
© Instagram: @Femke_bol

Doordat Broeders en Bol allebei topsporter zijn, is hun relatie nog weleens puzzelen. Toch proberen zij zo veel mogelijk achter elkaar aan te reizen om de ander in actie te zien. Zo halen zij het beste in elkaar naar boven, zei Broeders tegenover Het Nieuwsblad. “Fem inspireert en motiveert mij enorm.”

De relatie tussen Femke Bol en Ben Broeders
© Instagram: @Femke_bol

ook interessant

Qua sportieve prestaties wil het niet vlotten, qua bekendheid is ze de populairste wielrenner. Dit is de nieuwe...

Het lijkt er sterk op dat Manchester United op zoek is naar een vervanger voor de geplaagde trainer...

De Franse wielerploeg AG2R La Mondiale heeft twee van zijn renners uit de Ronde van Spanje gehaald omdat...

Hier in Nederland zijn de meningen over vrouwenvoetbal verdeeld, maar in de Verenigde Staten is de sport zeer...

Vandaag in de Telegraaf een interview met Hans Kraay Jr. en daar geeft hij aan dat hij de...

Een vers Eredivisie-seizoen betekent transfers en dat betekent… nieuwe voetbalvrouwen! Want je kunt er donder op zeggen dat...