Search
Close this search box.

Voormalig Barça-speler: ‘Ik ben zeker niet de enige die rookt’

Je ziet het niet heel veel, maar ze zijn er zeker hoor, rokende voetballers. Meestal doen ze het stiekem, maar zo doet Jérémy Mathieu het zeker niet. De speler, die deze zomer de overstap maakte van FC Barcelona naar Sporting Portugal rookt ook, en dat mogen de mensen best weten.

Ondanks dat hij miljoenen verdient en algemeen bekend is dat roken schadelijk is, hoeft hij zich niet te verantwoorden vindt hij: “Ik ben iemand die altijd de waarheid vertelt”, zegt Mathieu tegen AS. “Ik heb geen problemen met het feit dat iemand anders rookt, dus ik vind dat anderen zich ook niet met mij moeten bemoeien.”

Wij maakten al eens een lijst met tien rokende voetballers, en het gebeurt nog altijd meer dan genoeg weet Mathieu. “Ik ben niet de eerste voetballer die rookt en zal ook niet de laatste zijn. Het gaat erom dat de supporters blij zijn met mijn wedstrijden. Dáár moet ik op beoordeeld worden en dát is belangrijk voor mij”, aldus Mathieu. “Mensen mogen denken wat ze willen denken, het maakt me niet uit. Niemand kan klagen over mijn inzet voor club en land.”

ook interessant

Het wordt keer op keer duidelijk dat het weinig uitmaakt waar je speelt als profvoetballer, of hoe je...

Nieuwe voetbalshirts lekken steevast een paar maanden van tevoren uit, en daar is Ajax geen uitzondering op. Het...

Anthony Lurling vertrekt nog voor het einde van deze transferperiode. De speler heeft zaterdag naar verluidt zelfs al...

Er zijn zondag definitief geen uitsupporters bij de competitiewedstrijd PSV-Ajax. De rechter in Den Bosch bepaalde donderdag dat...

Je kunt er over twisten of de Renate-grap van René van der Gijp geslaagd was, en dat doet...

De KNVB is een vooronderzoek gestart naar het gedrag van Graziano Pellè na afloop van het duel tussen...