Search
Close this search box.
ronaldo-1995

Voetballers met een pokerface

Of het een goede combinatie is, daar laten we ons niet over uit, maar menig profvoetballer houdt van een potje kaarten. In de voetbalwereld is pokeren tijdens de busrit of online via een website als deze dan ook bijna dagelijkse kost. De volgende bekende spelers vinden het in ieder geval een goede manier om wat bij te verdienen.

Ronaldo a.k.a. “Het Fenomeen” uit Brazilië

Na zijn spraakmakende carrière als profvoetballer heeft Ronaldo het over een andere boeg gegooid. De voormalig FIFA Speler van het Jaar tekende in 2013 een contract bij PokerStars en zit sindsdien regelmatig aan de pokertafel. En met succes; vorig jaar cashte Ronaldo $42.180 (omgerekend €37.800) tijdens een pokerevent op de Bahama’s. Hij brak het record van de Spaanse golfer Sergio Garcia, en is daarmee de beste professionele sporter in de pokerwereld. Ook landgenoot Neymar houdt er een tweede carrière op na. In onderstaande video kun je zien hoe ze samen de Drone Battle aangingen voor de #RaiseIt campagne van PokerStars.

Richard Witschge

Ook op eigen bodem hebben we een ware pokerheld uit de voetbalwereld. Ondanks dat het hem niet lukt om te tippen aan de beauty & brains van Fatima Moreira de Melo, komt Richard Witschge aardig in de buurt. Zo heeft de man in kwestie al meedere keren het Celebrity Sit&Go toernooi op zijn naam geschreven, en won hij maar liefst €45.000 tijdens de Master Classics of Poker bij Holland Casino. De broertjes De Boer grapten nog op Twitter dat hij veel had opgestoken van hun pokerlesjes bij de trainingskampen. Zij gingen na het toernooi echter met lege handen naar huis.

Max Kruse

Deze Duitse voetballer had genoeg tijd over toen hij in 2014, na wangedrag, niet met ‘die Mannschaft’ mee mocht naar het WK voetbal in Brazilië. In plaats van die reis maakte hij een tripje naar Las Vegas voor de World Series of Poker, waar hij met $36.000 (omgerekend €32.300) weer naar huis ging. Een schrale troost als je bedenkt dat het Duitse elftal dat jaar wereldkampioen werd en elke speler een bonus van €300.000 in ontvangst mocht nemen. Gelukkig wordt hij tegenwoordig nauwlettend in de gaten gehouden door coach Dieter Hecker, waardoor hij zelfs bij zijn sportdieet gecorrigeerd wordt.

Albert Riera

Voor sommige spelers is poker zelfs belangrijker geworden dan voetbal. Albert Riera, die destijds voor het Italiaanse Udinese speelde, verkoos een pokertoernooi in Slovenië boven een Serie A wedstrijd. We betwijfelen of het eindresultaat het waard was, maar hij ging uiteindelijk met €3.000 en een ontslag naar huis. Tegenwoordig speelt hij voor Real Mallorca waar hij vroeger de jeugdopleiding doorliep.

ook interessant

We mogen dan met weemoed terugdenken aan de tijden van Johan Cruijff en Marco van Basten, ook een...

In de Eredivisie wordt aankomend weekend geen minuut stilte in acht genomen. Ook zullen de teams niet met...

Cristiano Ronaldo gaf gisteren op een persconferentie aan dat hij weinig op had met zijn teamgenoten bij Manchester...

We kijken er niet heel erg van op, maar oud PSV keeper Ronald Waterreus is door de lezers...

Of je het nu leuk vindt of niet, de laatste Nederlandse ploeg met Europees zilverwerk is nog altijd...

Kim Holland die ineens voorzitter wordt van FC Twente, daar zouden wij hier in Nederland raar van opkijken....