Search
Close this search box.
Vitesse traint in Abu Dhabi. © Pro Shots

Vitesse stapt naar de FIFA

Vitesse besloot eergisteren de Israëlische verdediger Dan Mori thuis te laten van het trainingskamp in de Arabische Emiraten, nadat duidelijk werd dat hij het land niet in mocht. Die beslissing leidde tot veel ophef, maar de Arnhemse club reageerde zelf vrij laconiek.

Tot vandaag. Vitesse liet aan de NOS weten naar de FIFA te stappen, aangezien Israël en de Emiraten elkaar binnen de wereldvoetbalbond wel erkennen. De club was er daarom vanuit gegaan dat Mori gewoon welkom was, tot ze een dag van tevoren alsnog geen toestemming kregen.

Wel voelt Vitesse zich in een hoek gedrukt door de politiek. Woordvoerster Esther Bal zegt dat de club een andere koers had gevaren als het nieuws vier weken eerder bekend was geworden. Nu is er al een compleet trainingsprogramma in Abu Dhabi ingepland en was het volgens haar niet mogelijk weg te blijven.

ook interessant

Casino’s gaan klanten niet snel de toegang weigeren en al zeker niet als ze wereldberoemd zijn. Celebrities in...

Een opvallend beeld tijdens de openingsceremonie van het WK, afgelopen donderdag. Robbie Williams stak tijdens het vertolken van...

Manchester United won gisteravond met 2-1 van Sunderland, maar dat was niet genoeg om de finale van de...

Willem II is na een seizoen Jupiler League weer terug in de Eredivisie. De Tilburgse ploeg won thuis...

Het is officieel: Luis Suarez vertrekt naar Barcelona. Het bijtincident op het WK heeft zijn megatransfer dus niet...

De Vlaamse band Triggerfinger staat zaterdag 18:00 op muziekfestival Rock Werchter, maar laat dat nou toevallig om dezelfde...