Search
Close this search box.
Vitesse reageert met afschuw op spandoek

Vitesse reageert met afschuw op spandoek

We maakten gisteren al melding van een walgelijk spandoek dat te zien was bij Vitesse – Ajax. Nota bene pal naast een doek met ‘Sterkte Johan’ hing de tekst ‘JHK’. Vrij vertaald: ‘Joden hebben kanker’.

Vitesse spreekt op de officiële website zijn afschuw uit over het spandoek en neemt er uiteraard afstand van. Ook wil de club de maker achter het doek opsporen.

“Het is misselijkmakend”, zegt directeur Joost de Wit. “Wij doen er alles aan om individuen met verkeerde intenties buiten de de deur te houden. Het is betreurenswaardig als een enkeling het met die bedoeling heeft opgehangen. Dat hoort niet, dat keuren we in elke vorm af en daar nemen we volledig afstand van. We gaan dan ook op zoek naar de betreffende onverlaat en willen hiermee een signaal afgeven dat dergelijk gedrag niet past bij een club als Vitesse die dag in, dag uit middenin de maatschappij staat.”

Ook de supportersvereniging van Vitesse spreekt er op hun website schande van: “Zoiets hoort niet op de tribune thuis. We hebben het helaas niet tijdens de wedstrijd ontdekt, anders hadden wij om maatregelen verzocht of die zelf genomen.”

https://twitter.com/mensus/status/658283918081310720

ook interessant

Do we need to say more?

...

De hormonen vliegen in het rond op Temptation Island, en zelfs de presentatoren zijn niet veilig. Rick Brandsteder...

Het was weer lachen, gieren, brullen in Voetbal International gisteravond, waarbij het maar zelden over voetbal ging. Zo...

Ronald Koeman peinst er niet aan om Feyenoord vroegtijdig te verlaten. Met een tweetje maakte hij vanmorgen snel...

Ook in Nederland komt er vaker matchfixing voor dan we allemaal denken. Ondanks de hevige strijd die de...

Max Verstappen is als derde geëindigd op de Grand Prix van Groot-Britannië. De Nederlander had alleen Mercedes-coureurs Nico...