Search
Close this search box.
Vitesse reageert met afschuw op spandoek

Vitesse reageert met afschuw op spandoek

We maakten gisteren al melding van een walgelijk spandoek dat te zien was bij Vitesse – Ajax. Nota bene pal naast een doek met ‘Sterkte Johan’ hing de tekst ‘JHK’. Vrij vertaald: ‘Joden hebben kanker’.

Vitesse spreekt op de officiële website zijn afschuw uit over het spandoek en neemt er uiteraard afstand van. Ook wil de club de maker achter het doek opsporen.

“Het is misselijkmakend”, zegt directeur Joost de Wit. “Wij doen er alles aan om individuen met verkeerde intenties buiten de de deur te houden. Het is betreurenswaardig als een enkeling het met die bedoeling heeft opgehangen. Dat hoort niet, dat keuren we in elke vorm af en daar nemen we volledig afstand van. We gaan dan ook op zoek naar de betreffende onverlaat en willen hiermee een signaal afgeven dat dergelijk gedrag niet past bij een club als Vitesse die dag in, dag uit middenin de maatschappij staat.”

Ook de supportersvereniging van Vitesse spreekt er op hun website schande van: “Zoiets hoort niet op de tribune thuis. We hebben het helaas niet tijdens de wedstrijd ontdekt, anders hadden wij om maatregelen verzocht of die zelf genomen.”

https://twitter.com/mensus/status/658283918081310720

ook interessant

Het gaat weer iets beter met Manchester United. Ook buiten het veld hebben de spelers het naar hun zin, zo...

Zelfs als je niets met pijltjesgooien hebt zal het je niet ontgaan zijn: Michael van Gerwen veroverde gisteravond...

Geld moet rollen, vindt dj Afrojack. De muzikant kan vandaag zijn nieuwe auto verwachten: een Fort GT ter...

Een prachtig schouwspel, voorafgaand aan een vrije trap in de vierde Duitse Bundesliga. Zes spelers zetten de doelman...

Er mag dan veel toegestaan zijn op de Autobahn, maar ook bij onze oosterburen is een rijbewijs gewoon verplicht. De...

Go Ahead Eagles had vanmiddag weinig in te brengen tegen een ontketend Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met maar...