Search
Close this search box.
Knipsel

Vijf redenen waarom we Mexico verslaan

Vanavond speelt Nederland het 8e finale duel tegen Mexico. Het zal geen makkie worden in het warme Fortaleza, maar wij konden wel wat redenen bedenken waarom Nederland vanavond gewoon van Mexico gaat winnen.

Om 18.00 uur wordt de wedstrijd gespeeld in het Braziliaanse Fortaleza. Nederland bereikt bij winst de kwartfinale van het WK en zal daarin dan spelen tegen Griekenland of Costa Rica.

We hebben hier vijf redenen onder elkaar gezet waarom Nederland van Mexico gaat winnen:

5. Mexico’s verdediging is traag en oud

Ook Neymar maakte gebruik van de trage verdedigers vorig jaar © Pro Shots
Ook Neymar maakte gebruik van de trage verdedigers vorig jaar © Pro Shots
De verdediging van Mexico is, zoals we dat in Goals and Glamour taal zeggen, traag als dikke stront. De oude rot Rafael Marquez staat in het hart van de verdediging. Best een prima aanvoerder en een schat aan ervaring, maar daarmee houd je Arjen Robben nog niet bij. Francisco Javier ‘Maza’ Rodríguez is ook nooit de snelste geweest en Hector Moreno van AZ zal de 100 meter sprint ook niet winnen. Carlos Salcido tenslotte, is al 34 en zal ook de snelste niet meer zijn.

4. Mexico strandde de laatste vier WK’s altijd in de achtste finale

Mexico werd in 2010 uitgeschakeld door Argentinië © Pro Shots
Mexico werd in 2010 uitgeschakeld door Argentinië © Pro Shots
De relatie tussen Mexico en achtste finales is niet de beste. Bij de WK’s in 1994, 1998, 2002, 2006 en 2010 werd Mexico namelijk direct uitgeschakeld na de groepsfase. Achtereenvolgens Bulgarije, Duitsland, Verenigde Staten, Argentinië en nogmaals Argentinië schakelden de Mexicanen in de achtste finales uit.

3. Wij hebben Louis met z’n gouden pik

Bondscoach Louis van Gaal © Pro Shots
Bondscoach Louis van Gaal © Pro Shots
Onze bondscoach heeft tot nu toe bewezen dat hij het elftal tactisch aardig neer kan zetten. Het 1-5-3-2-systeem werkt prima op bepaalde momenten, maar als het nodig is kan Oranje ook direct terugschakelen naar 1-4-3-3. Daarnaast heeft onze bondscoach dit WK ook nog eens een erge gelukkig hand van wisselen. Al drie keer wist een invaller een doelpunt te maken voor Oranje. Een Gouden Pik, zoals Arjen Robben het verwoordde, heeft Van Gaal dus wel.

2. Robin van Persie is weer terug

Robin van Persie is weer terug! © Pro Shots
Robin van Persie is weer terug! © Pro Shots
Na de wedstrijd tegen Chili, die we ‘gewoon’ met 2-0 wisten te winnen, keert onze aanvoerder en sterspeler Robin van Persie weer terug. Met drie doelpunten was Van Persie in de duels tegen Spanje en Australië al goed op schot, dus we gaan er vanuit dat hij tegen Mexico gewoon weer verder gaat waar hij toen mee gestopt is. Als Wesley Sneijder dan ook nog uit zijn schulp kruipt en Dirk Kuyt net zo onverzettelijk speelt als de vorige wedstrijd komt het helemaal goed.

1. Arjen Robben is een koning

Arjen Robben is onze Koning © Pro Shots
Arjen Robben is onze Koning © Pro Shots
Onnavolgbaar is hij dit WK, Arjen Robben verkeert in bloedvorm. Lange rushes, dodelijk voor de goal en pijlsnel, niemand speelt momenteel graag tegen Arjen Robben. Als hij het net als tegen Spanje, Australië en Chili opnieuw op zijn heupen krijgt kan het nog een leuke avond worden tegen de trage verdedigers van Mexico.

ook interessant

Goed nieuws voor Manchester United én het Nederlands elftal: Robin van Persie is weer bijna fit. De spits...

Net als vorig jaar trok Johan Derksen ook dit seizoen zijn arsenaal beledigingen uit de kast. Eljero Elia kreeg ervan langs,...

Homoseksuele voetballers, ze lijken amper te bestaan (op deze schaarse voorbeelden na). Bullshit natuurlijk: spelers die op mannen...

Robin van Persie kon Manchester United bij zijn rentree tegen Sunderland (0-1 nederlaag) niet meer behoeden voor een...

De ontlading was groot, toen Real Madrid in de verlenging van de Champions League-finale overtuigend Atletico Madrid versloeg....

Sandy Walsh, klinkt als een of andere Hollywood-actrice. Niets is minder waar: Walsh is een 21-jarige, Nederlandse verdediger...