Search
Close this search box.
Luis Suarez. © Pro Shots

Vijf gekke acties van Suarez

Luis Suarez is een geweldige voetballer, maar soms wordt het even zwart voor zijn ogen. Dat zagen we tijdens het WK weer bevestigd toen hij de Italiaan Giorgio Chiellini in zijn schouder beet. Dat het zeker niet Suarez’ eerste rare actie was, weet ook iedereen. Maar wat flikte de aanvaller nog meer? Een overzichtje.

5. Redding op de doellijn


Als een ware doelman haalde Suarez in de kwartfinale van het WK 2010 de bal met zijn hand van de lijn. Een zuiver doelpunt voor Ghana werd voorkomen en de aanvaller kreeg rood. Het leverde Uruguay uiteindelijk wel de winst op, want de Ghanezen misten de daaropvolgende penalty.

4. Beet Bakkal


Tijdens Ajax – PSV sloegen de stoppen door bij Suarez en beet hij Otman Bakkal in zijn nek. Toentertijd dachten dat we nog dat het een incidentje was. How little did we know! Een paar wedstrijden schorsing waren het gevolg.

3. Beet Ivanovic

In de Premier League was Chelsea-verdediger Branislav Ivanović het slachtoffer van Suarez’ ‘bijtgraagheid’. De aanvaller kreeg 10 wedstrijden schorsing.

2. Beet Chiellini

En om het lijstje compleet te maken, de laatste beet van Suarez in het groepsduel van Uruguay tegen Italië. De gevolgen zijn nog onbekend…

1. Racistische opmerking richting Evra

Luis Suarez tegenover Patrice Evra. © Pro Shots
Luis Suarez tegenover Patrice Evra. © Pro Shots

We zetten deze op één omdat het misschien nog wel schandaliger is dan de bijtacties. Suarez werd in 2011 acht wedstrijden geschorst, omdat hij Manchester United-back Patrice Evra racistisch zou hebben bejegend. Bij het volgende duel dat United tegen Liverpool speelde, weigerde Evra Suarez’ hand.

ook interessant

Het Nederlands elftal zal de titel binnen moeten slepen om gehuldigd te worden in Amsterdam. Een tweede plaats,...

Ook Lionel Messi heeft zijn steun betuigd aan de ernstig zieke Johan Cruijff. De Barcelona-held van dit moment wenst...

Haalt Philip Cocu hier een enorme versterking binnen voor PSV of werkt Robin van Persie, speler bij Manchester...

Voetballer Gregory van der Wiel en zijn vriendin, model Stephanie Rose Bertram, verwachten een kindje. Dat heeft de...

Droevig nieuws uit Argentinië, waar een 21-jarige voetballer is overleden na een gruwelijke blessure. Emanuel Ortega kreeg tijdens de...

Bizar verhaal in De Telegraaf: een 50-jarige man beweert de zoon van Guus Hiddink te zijn. Tegenover De...