Search
Close this search box.
Dingen die je niet wist over Xavi Simons

Vijf dingen die je nog niet wist over Xavi Simons

Xavi Simons was al piepjong bekend bij het voetbalpubliek. Als kind speelde hij al in de jeugd van FC Barcelona en was hij een social media-hit. Inmiddels is hij uitblinker in de eredivisie en gedebuteerd in Oranje. Maar wist je dat de broer en de vader van Xavi Simons ook profvoetballer waren? Hier vijf dingen die je niet wist over Xavi Simons:

  1. Xavi Simons heeft een oudere broer
  2. Hij is een Instagram-kanon
  3. Hij was al voor zijn 18e multimiljonair
  4. De vader van Xavi Simons was ook profvoetballer
  5. Xavi Simons is vernoemd naar Xavi Hernández

1. Xavi Simons heeft een oudere broer

Xavi Simons is niet enig kind. Hij heeft namelijk een oudere broer. Beide heren zijn op dezelfde dag jarig, maar dus geen tweeling. Zijn broer heet Faustino Simons en speelt een hele belangrijke rol in zijn leven. Faustino komt namelijk altijd bij de wedstrijden van zijn broer kijken en noemt Xavi niet alleen zijn broer, maar ook zijn beste vriend. Faustino heeft zelf ook een jaartje op niveau gespeeld, bij het Duitse FSC Lohfelden.

Wat je nog niet wist over Xavi Simons: zijn broer Faustino

2. Xavi Simons is een Instagram-kanon

Doordat Xavi Simons al sinds zijn zesde op de radar staat van de voetballiefhebbers in Nederland, heeft hij ook een ongekend hoog aantal volgers op zijn Instagram-account voor een 19-jarige. Simons heeft momenteel 4.3 miljoen volgers. Even ter vergelijking: dat is meer dan alle Instagram-volgers van de overige 21 spelers op het veld bij PSV-AZ in 2022 (Bénitez, Max, Obispo, Ramalho, Mwene, Guti, Sangaré, Gakpo, Veerman en Luuk de Jong, Verhulst, Kerkez, Beukema, Hatzidiakos, Sugawara, Reijnders, De Wit, Clasie, Odgaard, Karlsson en Pavlidis) bij elkaar!

Wat je nog niet wist over Xavi Simons: 4.3 miljoen Instagram-volgers

3. Al voor zijn achttiende multimiljonair

Buiten dat hij veel volgers op Instagram heeft, heeft de vroege hype rondom Xavi Simons hem nog meer opgeleverd. Zo werd hij als kind namelijk al miljonair. In de jeugd van FC Barcelona verdiende hij al een aardig zakcentje. Zo bood de club hem op het laatst 200.000 euro per seizoen als jeugdspeler, maar hij vertrok naar Paris Saint-Germain, dat hem een salaris van een miljoen per jaar wilde betalen. Op 16-jarige leeftijd vertrok hij naar Parijs, waardoor hij voor zijn achttiende levensjaar al multimiljonair was.

Wat je nog niet wist over Xavi Simons: riant salaris en multimiljonair

4. De vader van Xavi Simons is ex-voetballer Regilio Simons

Xavi Simons is de zoon van Peggy Simons en voormalig profvoetballer Regillio Simons. Zijn moeder Peggy is van Nederlandse komaf, maar door de Surinaamse afkomst van vader Regillio, is Xavi Simons een halfbloed. Regillio speelde in het verleden voor onder meer ADO Den Haag, Willem II, NAC, Fortuna Sittard, Telstar en TOP Oss. Daar heeft Xavi dus zijn talent vandaan.

Wat je nog niet wist over Xavi Simons: zijn vader is Regillio Simons

5. Vernoemd naar Xavi Hernández, maar niet van harte

Zoals zijn naam al doet vermoeden, is Xavi Simons inderdaad vernoemd naar voormalig Barcelona-middenvelder Xavi Hernández. Opvallend genoeg komt dit juist niet uit de koker van zijn vader, maar was Xavi Hernández het idool van zijn moeder Peggy. Zij wilde hun zoon graag naar hem vernoemen, maar Regillio wilde dat eigenlijk niet. Hij heeft zich later laten ompraten door Peggy. Xavi Hernández heet eigenlijk Xavier Hernández Creus en daarom heet Xavi Simons officieel Xavier Quentin Shay Simons. Beiden hebben dus de voetbalnaam Xavi aangenomen.

Wat je nog niet wist over Xavi Simons: hij is vernoemd naar Xavi Hernández

ook interessant

In navolging van vele clubs heeft ook Manchester United het nieuwe thuisshirt laten zien. Na het blauwe uitshirt...

Ajax won gisteren met 2-1 van Barcelona, maar toch heerste er een ietwat bedrukte stemming in de ArenA....

Frank de Boer heeft geen plannen om Ajax te verlaten. Dat zei de trainer gisteravond in Studio Voetbal,...

Cristiano Ronaldo mag zichzelf dan misschien zien als wereldberoemde superster, in de Verenigde Staten staat hij vooral bekend...

Het mag Bayern München dan voor de wind gaan, dat is voor Bayern-president Uli Hoeness een heel ander...

Minimaal negen van de achttien clubs is de eredivisie maakt bij transfers gebruik van externe geldschieters. Zij maken,...