Search
Close this search box.
Robin van Persie scoort voor Nederland. © Pro Shots

Vier redenen waarom Nederland van Tsjechië wint

Okee, het ging op zijn zachtst gezegd niet zo lekker tegen Italië. Gelukkig was het maar een oefenpotje en gaat het echte werk vanavond beginnen, in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Hier alvast vier redenen waarom we die oostblokkers in de pan gaan hakken!

4. Tsjechië is geen topland

Tomas Rosicky, de grote man bij Tsjechië. © Pro Shots
© Pro Shots

Tsjechië ontbrak deze zomer op het WK in Brazilië en daar is een goede reden voor: de echte topspelers heeft het land niet meer. Alle hoop is nu vooral gevestigd op Tomas Rosicky, aanvaller bij Arsenal.

3. Oranje heeft bewijsdrang

© Bruno Martins Indi krijgt rood.
© Pro Shots

Laten we eerlijk zijn, het spel van Oranje was afgelopen donderdag niet om aan te gluren. Het Nederlands elftal zal dus genoeg bewijsdrang hebben om het vanavond beter te doen. En dat is een uitstekende basis voor succes!

2. Memphis Depay

© Memphis Depay is de hoop van Nederland
© Pro Shots

Guus Hiddink heeft al min of meer toegegeven dat wonderkind Memphis Depay vanavond een belangrijkere rol gaat vervullen dan afgelopen donderdag. De onnavolgbare linksbuiten staat waarschijnlijk in de basis en dat kan Oranje net dat beetje flair geven dat vorige week miste.

1. Een topland verliest nooit twee keer

Ruud van Nistelrooy, Guus Hiddink en Danny Blind.  © Pro Shots
© Pro Shots

Hiddink is de mening toegedaan dat een topland nooit twee keer achter elkaar verliest. Daar zou hij best eens gelijk in kunnen hebben: ging Louis van Gaal in zijn eerste interland tegen België ook niet de boot in, om daarna prima resultaten te behalen in de WK-kwalificatie?

ook interessant

Hoewel Formule 1-sensatie Max Verstappen waarschijnlijk elke pitspoes van de baan kan oppikken, koos hij voor een vrouwelijke...

Ajax heeft in het boekjaar 2012/2013 een nettowinst behaald van 18,2 miljoen euro. Dat is 8,5 miljoen meer...

Ajax heeft een duidelijk filosofie, met jonge zelfopgeleide spelers de Europese top besteigen. Toch wil Ajax-directeur Marc Overmars...

Het mag Bayern München dan voor de wind gaan, dat is voor Bayern-president Uli Hoeness een heel ander...

Manchester City werd gistermiddag keihard vernederd door United en coach Louis van Gaal had de pers al medegedeeld...

Cristiano Ronaldo kan flink in de problemen komen door een obsceen gebaar richting de scheidsrechter tijdens El Clasico....