Search
Close this search box.
Robin van Persie scoort voor Nederland. © Pro Shots

Vier redenen waarom Nederland van Tsjechië wint

Okee, het ging op zijn zachtst gezegd niet zo lekker tegen Italië. Gelukkig was het maar een oefenpotje en gaat het echte werk vanavond beginnen, in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië. Hier alvast vier redenen waarom we die oostblokkers in de pan gaan hakken!

4. Tsjechië is geen topland

Tomas Rosicky, de grote man bij Tsjechië. © Pro Shots
© Pro Shots

Tsjechië ontbrak deze zomer op het WK in Brazilië en daar is een goede reden voor: de echte topspelers heeft het land niet meer. Alle hoop is nu vooral gevestigd op Tomas Rosicky, aanvaller bij Arsenal.

3. Oranje heeft bewijsdrang

© Bruno Martins Indi krijgt rood.
© Pro Shots

Laten we eerlijk zijn, het spel van Oranje was afgelopen donderdag niet om aan te gluren. Het Nederlands elftal zal dus genoeg bewijsdrang hebben om het vanavond beter te doen. En dat is een uitstekende basis voor succes!

2. Memphis Depay

© Memphis Depay is de hoop van Nederland
© Pro Shots

Guus Hiddink heeft al min of meer toegegeven dat wonderkind Memphis Depay vanavond een belangrijkere rol gaat vervullen dan afgelopen donderdag. De onnavolgbare linksbuiten staat waarschijnlijk in de basis en dat kan Oranje net dat beetje flair geven dat vorige week miste.

1. Een topland verliest nooit twee keer

Ruud van Nistelrooy, Guus Hiddink en Danny Blind.  © Pro Shots
© Pro Shots

Hiddink is de mening toegedaan dat een topland nooit twee keer achter elkaar verliest. Daar zou hij best eens gelijk in kunnen hebben: ging Louis van Gaal in zijn eerste interland tegen België ook niet de boot in, om daarna prima resultaten te behalen in de WK-kwalificatie?

ook interessant

Nog nooit voorgekomen in de Noord-Amerikaanse competitie: een doelpunt na zes seconden. Tim Cahill (ex-Everton) was verantwoordelijk voor...

Waag het niet om tegen de tradities van Louis van Gaal in te gaan, want vroeg of laat neemt...

Zijn we Yolanthe ooit zat? Wij niet in ieder geval – als ze haar mond dichthoudt – en...

Zijn spelers waarschuwden hem er al voor, de bierdouche die Bayern-trainer Pep Guardiola kond verwachten na het ontvangen...

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor Cambuur-trainer Diwght Lodeweges. De coach van de Friezen maakte deze week bekend...

De (inmiddels ex) man van Danielle Semaan moet verbaasd hebben opgekeken toen hij op een ochtend de krant...