Search
Close this search box.
Victoria Pelova heeft geen vriend en verdient een fors salaris

Schone vrouw met inhoud: dit wil je weten van Victoria Pelova

Victoria Pelova is pas 23 jaar oud, maar is al een vaste waarde bij de Oranje Leeuwinnen en dwong begin 2023 een fraaie transfer af van Ajax naar Arsenal vrouwen. Het salaris en de vriend van Victoria Pelova: wij doken in haar privéleven!

In het kort:

Alles over Victoria Pelova
© Instagram: @Victoriapelova

De afkomst en ouders van Victoria Pelova

Victoria Pelova, dat klinkt een stuk minder Nederlands dan Merel van Dongen, Lieke Martens of Renate Jansen. Toch komt ook Pelova uit voor het Nederlands vrouwenelftal. Ze is geboren in Delft en heeft tot op heden haar hele leven in Nederland gewoond. Haar naam heeft ze te danken aan haar Bulgaarse moeder. Galia Pelova behaalde Masterdiploma’s in Civil Engineering en Applied Mathematics. In de tijd dat ze de vader van Victoria leerde kennen, werkte ze als onderzoeker aan de Technische Universiteit van Delft. Over haar vader is een stuk minder bekend.

De moeder van Victoria Pelova is Galia Pelova en komt uit Bulgarije
© Instagram: @Victoriapelova & LinkedIn

Heeft Victoria Pelova een relatie?

Victoria Pelova heeft op dit moment geen relatie. Via Instagram deelde ze wel twee keer een foto met Hugo van Nieuwkerk, maar hij werd gefriendzoned door de tekst ‘Maatjjj’. Op haar Facebook-profiel is nog wel een oude foto met een jongen te zien. Misschien een jeugdliefde? Tegenwoordig is ze echter happy single. Aan (mannelijke) aandacht heeft ze echter niets te klagen. “Toen ik mijn debuut maakte bij Oranje, had ik opeens tweeduizend volgverzoeken op Instagram erbij.” Dus trek gerust eens je stoute schoenen aan en slide in haar DM.

Lees ook: Heeft Oranje Leeuwin Victoria Pelova een relatie?

Victoria Pelova heeft op dit moment geen relatie
© Instagram: @Victoriapelova & Facebook

Het salaris van Pelova bij Arsenal

Het achterhalen van salarissen is bij de vrouwen toch altijd net iets lastiger dan bij de mannen. Simpelweg omdat er minder media-interesse in is. Daarom is het exacte salaris van Pelova bij Arsenal niet bekend, maar we kunnen er zeker wel een inschatting van maken. Laten we beginnen met de best betaalde voetbalster ter wereld. Dat is Ada Hegerberg en zij strijkt 400.000 euro per jaar op bij Olympique Lyon. Dat van Pelova zal dus nog veel lager liggen. De BBC maakte bekend dat het gemiddelde salaris bij de Arsenal vrouwen op 112.000 euro per jaar ligt. Gezien ze daar nog een broekie is, zal haar jaarsalaris dus rond de ton liggen.

Het salaris van Victoria Pelova bij Arsenal ligt rond de 100.000 euro per jaar
© Instagram: @Victoriapelova

Gestudeerd aan de TU Delft

Niet alleen haar moeder was bijzonder intelligent, maar ook Victoria Pelova zelf heeft haar hersencellen niet in een conservenblikje zitten. De kleine buitenspeler studeerde technische wiskunde aan de TU Delft. “De vrije tijd die ik heb, zit in het studeren. Het is gewoon een kwestie van keuzes maken. Soms kan je daardoor bijvoorbeeld niet met vrienden afspreken. Maar uiteindelijk zorgt de combinatie sport en studie voor prettige afwisseling”, vertelde ze ooit op de website van de TU. Slimme en verstandige meid dus!

Victoria Pelova studeerde Technische Wiskunde aan de TU Delft
© Instagram: @Victoriapelova

Pelova is een multisporttalent

De combinatie van extreem talent in sport en intelligentie bracht haar in haar jeugd ook bij schaken. Pelova werd in het verleden twee keer Nederlands jeugdkampioen schaken, maar koos uiteindelijk toch voor het voetbal. Daarnaast deed ze aan verschillende andere sporten, zoals snowboarden en tennis. Je begint je langzamerhand af te vragen of er ook dingen zijn die Victoria Pelova níét kan. Wat dat betreft toch bijzonder dat ze nog vrijgezel is…

Victoria Pelova werd ooit jeugdkampioen schaken en is dus een multisporttalent
© Instagram: @Victoriapelova

ook interessant

PSV kwam dit weekend niet in actie, maar toch wist Jeffrey Bruma vandaag in het nieuws te komen....

Een aparte manier van juichen op de training van Bayern München. David Alaba wist op een prachtige manier...

Er gebeurt altijd wat als Hans Kraay jr. in de catacomben aanwezig is. Dat bleek gisteravond maar weer,...

Rusland heeft De Krim gekaapt en dat heeft ook gevolgen voor het voetbal. De Oekraïnse clubs Tavria Simferopol...

Volgens Europese sportjournalisten behoort Will Grigg bij de beste 25 spelers in Europa van het afgelopen seizoen. Dit...

Hier in Nederland zijn de meningen over vrouwenvoetbal verdeeld, maar in de Verenigde Staten is de sport zeer...