Search
Close this search box.
restaurant-hotel-aan-zee-min

Het Verschil tussen Halfpension en Volpension

Wat is het onderscheid tussen halfpension en volpension tijdens je welverdiende vakantie? We willen allemaal genieten van zorgeloos reisplezier, en daar hoort heerlijk eten en drinken natuurlijk bij! Maar hoe weet je welke maaltijden zijn inbegrepen bij je vakantieverblijf? Laten we eens kijken naar de betekenis van halfpension en volpension.

Wat is halfpension?

Als je kiest voor een overnachting op basis van halfpension, aangeduid als HP, betekent dit dat je recht hebt op twee maaltijden. Meestal zijn dit het ontbijt en het diner, maar bij veel hotels heb je ook de vrijheid om te kiezen tussen verschillende maaltijden. Soms wordt ook de Engelse term ‘half board’ gebruikt als synoniem voor halfpension. Tijdens het ontbijt zijn drankjes zoals koffie, thee en sappen inbegrepen, maar dit geldt niet voor de lunch of het diner.

Wat is volpension?

Wil je volledig zorgeloos genieten van je vakantie zonder ergens aan te denken? Dan is volpension, soms afgekort als VP, de juiste keuze voor jou! Bij een vakantie op basis van volpension, ook wel ‘full board’ genoemd, worden dagelijks ontbijt, lunch en diner geserveerd. Net als bij halfpension zijn alleen de drankjes tijdens het ontbijt inbegrepen. Als je wilt dat alle drankjes gedurende de dag worden gedekt, is de optie all-inclusive wellicht meer geschikt voor jou!

Halfpension en volpension in de praktijk

Bij een vakantie op basis van halfpension of volpension worden de maaltijden meestal in buffetvorm geserveerd, met een uitgebreide keuze aan warme en koude gerechten.

Wat past het beste bij jou: halfpension of volpension?

De keuze tussen volpension en halfpension hangt af van je vakantieplannen. Als je graag ontspannen bij het zwembad of op het strand ligt en altijd verzekerd wilt zijn van een plekje in het restaurant, is volpension een uitstekende keuze. Hiermee kun je elke dag genieten van drie goed verzorgde maaltijden. Als je echter graag de omgeving verkent en af en toe lokale eettentjes wilt uitproberen, is halfpension wellicht meer geschikt. Als je liever elke dag buiten de deur wilt eten, kun je kiezen voor logies (geen maaltijden inbegrepen) of logies en ontbijt.

Kortom, het draait allemaal om jouw persoonlijke voorkeuren en vakantieplannen!

ook interessant

Airbnb (ABNB) is een online marktplaats die mensen die hun huis willen verhuren in contact brengt met mensen...

Overijssel is een prachtige provincie van Nederland die een geweldige mix biedt van charmant platteland en levendige steden....

Geef toe, hoeveel foto’s heb je gemaakt tijdens je laatste vakantie? Misschien heb je een paar van de...

Als je aan Marokko denkt, denk je misschien aan kleurrijk handwerk, drukke straten en heerlijk eten. Maar wist...

In de wereld van reizen is alles mogelijk. Je kunt het zelf zo gek maken als je maar...

Stel je voor: je stapt met je team op de boot naar Vlieland en binnen no-time verruil je...