Search
Close this search box.
Vermogen Wim Kieft

Dit is nu het vermogen van Wim Kieft na zijn monsterschuld

Wim Kieft. 43-voudig international van het Nederlands elftal. Voormalig topspits bij Ajax, PSV en in Italië. Wekelijks te zien als analist op de televisie. Heeft met zijn boek Kieft een bestseller op zijn naam staan. Die moet wel schathemeltje rijk zijn toch? Dacht het niet! Dit is het vermogen van Wim Kieft.

Kieft heeft als speler een prachtige carrière gehad. Ondanks dat destijds de salarissen nog niet zo schandalig hoog waren als nu, zou hij toch een aardig zakcentje over moeten houden aan zijn loopbaan toch? Dat is echter niet het geval. Bijna twintig jaar wist hij namelijk verborgen te houden dat hij een cocaïneverslaving had, waar al zijn geld naartoe ging.

Het vermogen van Wim Kieft
  © Pro Shots

Vermogen Wim Kieft in het rood

In 2014 stond Kieft ‘aan de rand van de afgrond’. Hij keek het ravijn in, opgejaagd door zijn drugs- en alcoholverslaving en een schuld van 450.000 euro. Toen besloot hij al zijn problemen openbaar te maken en ging hij een loodzwaar traject aan. Met ups en downs lukte het Kieft uiteindelijk om clean te worden, maar zijn enorme schuld hing nog altijd aan zijn broek.

Het vermogen van voormalig profvoetballer Wim Kieft
  © Pro Shots

De afgelopen jaren heeft hij die schuld op diverse manieren proberen weg te werken. Zo werd hij analist bij het voetbalpraatprogramma VI en maakte hij de financieel aantrekkelijke overstap van RTL naar Talpa. Hij bracht samen met Michel van Egmond een autobiografie uit, waarin hij alle details over zijn leven op tafel gooide. “Het is geen stoer boek met drugs en vrouwen, het is een eenzaam verhaal waarvoor ik me diep schaam.”

Het vermogen van analist Wim Kieft
  © Pro Shots

Een miljoen aan vermogen voor Wim Kieft

Dat in combinatie met diverse lezingen en schnabbels door het land, brachten hem er weer bovenop. In 2019 liet hij weten zijn hele schuld af te hebben betaald en gloorde er weer licht aan het einde van de tunnel. Kieft woont inmiddels samen met zijn vriendin Suzanne in Haarlem. Daar hebben zij voor een bedrag van 1.285.000 euro een herenhuis gekocht. De laatste jaren heeft Kieft dus ook flink wat vermogen op kunnen bouwen, dat momenteel wordt geschat op een miljoen euro.

Het vermogen van analist Wim Kieft
  © Pro Shots

ook interessant

De clubs Siroki Brijeg en Irtysh Pavlodar (wie kent ze niet) streden gisteravond voor een plaats in de...

Santiago Arias werd onlangs 24 en dat vond zijn dinnetje reden voor een surprise party. Daar was een...

Op dit moment is het toernooi om de Copa América in volle gang. Titelverdediger Uruguay moet het echter...

Adam Johnson moet momenteel wel de minst geliefde voetballer van Engeland zijn. De aanvaller bekende afgelopen week dat...

Barcelona gaat weer terug naar de basics met het nieuwe thuisshirt. En dat is maar goed ook, want...

Bryan Ruiz blijft na dit seizoen niet bij PSV. Dat valt althans op te maken uit de woorden...