Search
Close this search box.
Het vermogen van Ibrahim Affelay

Vermogen van Ibrahim Afellay: multimiljonair of stiekem toch blut?

Ooit was Ibrahim Afellay het grootste talent op de Nederlandse velden. Na zijn droomtransfer naar FC Barcelona is zijn carrière echter een beetje als een nachtkaars uitgegaan. Toch hoeft hij zich geen zorgen meer te maken over de financiën, want Ibrahim Afellay heeft een geschat vermogen van 15 miljoen euro. Alhoewel…

Het vermogen van Ibrahim Afellay
© Instagram: @Ibrahimafellay

Ibrahim Afellay had de wereld aan zijn voeten. De Utrechter was uiterst succesvol bij PSV, speelde voor het Nederlands elftal en in het begin van 2011 klopte FC Barcelona plots op de deur. De middenvelder annex buitenspeler verkaste naar een van de beste clubs ter wereld en verdiende daar een aardig zakcentje.

Ibrahim Afellay heeft een vermogen van 15 miljoen euro
© Instagram: @Ibrahimafellay

Salaris Afellay als voetballer

Quote wist in 2015 te melden dat Afellay op dat moment een vermogen had van 9 miljoen euro. Daarmee stond hij destijds in de top tien rijkste Nederlandse voetballers, maar hij had nog een halve carrière voor zich. Na zijn periode bij Barcelona maakte Afellay de overstap naar Engeland. Daar ging hij voetballen voor Stoke City en kon hij zijn bankrekening nog verder spekken.

Meer over Afellay

Het salaris van Afellay bij Stoke City was 30.000 euro per week
© Instagram: @Ibrahimafellay

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde The Telegraph verdiende Afellay bij Stoke City 30.000 euro per week. Dat komt neer op een jaarsalaris van ruim 1,5 miljoen euro. Afellay heeft daar drie seizoenen gespeeld, waardoor hij een kleine 5 miljoen euro heeft overgehouden aan zijn tijd in Engeland. Daar plakte hij aan het einde van zijn loopbaan nog een jaartje PSV aan vast.

Ibrahim Afellay verdiende een kleine vijf miljoen euro bij Stoke City
© Instagram: @Ibrahimafellay

Het vermogen van Ibrahim Afellay

Daarnaast is Afellay momenteel actief als analist bij de NOS. Hij schuift regelmatig aan bij het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal. Wat hij daarmee verdient, is niet bekend. Maar dat zal gaan om tienduizenden euro’s per jaar. Presentatoren mogen bij de NOS bijvoorbeeld maar maximaal 180.000 euro per jaar verdienen. Zij werken aanzienlijk meer dan wekelijkse gasten.

Het salaris van Ibrahim Afellay bij Studio Voetbal is onbekend
© Instagram: @Ibrahimafellay

Alles bij elkaar opgeteld maakt dat een schatting van het huidige vermogen van Ibrahim Afellay vrij eenvoudig. Het vermogen van Afellay ligt op dit moment rond de 15 miljoen euro.

Heef Afellay geldproblemen?

Twee jaar geleden kwam er een opmerkelijk gerucht naar buiten. Profvoetballer Ryan Babel had plotseling een rap geschreven met haatdragende teksten over zijn oud-ploeggenoot bij Oranje Afellay. De aanvaller was het niet eens met de kritieken die Afellay als analist over zijn voormalig medespelers plaatst. In zijn nummer rapte Babel ook over de financiële situatie van Afellay: “Ik hoorde in de wandelgangen je bent broke, bro”.

Volgens Ryan Babel is Ibrahim Afellay blut
© Instagram: @Ibrahimafellay

Aan tafel bij Studio Voetbal vroeg Afellay zich af waar hij deze sneren aan te danken heeft en ontkent hij in de financiële problemen te zitten. “Ik heb met verbazing geluisterd. Ik heb alleen maar positieve dingen over hem te zeggen en heb hem meegemaakt bij Oranje. Ik ken hem als aardige jongen.”

https://twitter.com/NOSvoetbal/status/1442241741298536450?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1442241741298536450%7Ctwgr%5E70e49c80ed0727230f070f2e662882a1a4d61c6b%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.voetbalzone.nl%2Fdoc.asp%3Fuid%3D394345

ook interessant

Het valt te veronderstellen dat Cristiano Ronaldo momenteel niet echt in zijn hum is. De steraanvaller kreeg in...

Niet alleen hij, maar zijn hele gezin is uiterst sportief. Maak kennis met de vrouw en kinderen van...

Barcelona heeft het eerste duel in de kwartfinale van de Champions League tegen Atletico Madrid met 1-1 gelijkgespeeld....

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft zijn afschuw uitgesproken over de bloedige aanslag in Manchester, maar is niet bang dat ook...

Soms vraag je je wel eens af als je basketbal kijkt: het publiek zit zo dichtbij, is dat...

Johan Derksen heeft geen hoge pet op van Sabia Engizek. Volgens de sigaarsnor maakte de vriendin van Rafael...