Search
Close this search box.
Van der Vaart

Vd Vaart: ‘Druk was immens’

Rafael van der Vaart wist met zijn club Hamburger SV zondagavond met de hakken over de sloot degradatie naar de 2. Bundesliga te ontlopen. Rafael van der Vaart speelde naar eigen zeggen nog nooit zo’n beladen wedstrijd in zijn hele carrière.

HSV speelde uit bij Greuther Fürth met 1-1 gelijk, wat na de 0-0 in Hamburg van donderdag precies genoeg was om degradatie te voorkomen. “De druk was gigantisch. Zelfs groter dan tijdens de WK-finale’, zegt de opgeluchte Van der Vaart tegen Hamburger Morgenpost.

Van der Vaart werd een kwartier voor tijd gewisseld: “De druk was toen echt ondraaglijk. Ik ben toen met Torgan Arslan in de kleedkamer gaan zitten met een koptelefoon op. We konden het niet aanzien. Het was zó zenuwslopend. Dit hoop ik mijn hele leven niet meer mee te maken.”

ook interessant

Je hebt hem vast al eens voorbij zien komen: de ‘chief officer Oranje’ van Heineken, Marco van Houwelingen....

Geen prettig begin van de week voor Anwar El Ghazi. De rechtsbuiten van Ajax kopte bij het afslaan...

Het is altijd feest met de harde kern van ADO Den Haag, maar niet heus. De supporters lieten...

Na een teleurstellende 4-1 afgang tegen Noorwegen staan de Oranjevrouwen vanavond voor een schier onmogelijke opgave om zich...

De KNVB kreeg er gisteravond van langs in Voetbal Inside, uiteraard omdat de voetbalbond Bert van Oostveen opnieuw...

Het was op zijn zachtst gezegd geen lekker debuut voor Willem II-doelman Kostas Lamprou in de eerste competitiewedstrijd...