Search
Close this search box.
Van Persie

Van Persie: ‘Ik dacht dat ik dood ging’

In de Engelse krant The Guardian vertelt Robin van Persie in een uitgebreid interview over zijn carrière tot nu toe. De aanvaller van Manchester United en Oranje maakte al behoorlijk wat mee op de Europese velden. Zo werd hij na zijn overstap van Arsenal naar United bedreigd door de supporters van de Londenaren.

Zijn vervelendste moment beleefde hij echter tijdens de ‘mini-klassieker’ Jong Ajax – Jong Feyenoord. Tijdens dat duel liep Van Persie serieus gevaar toen zo’n vierduizend Ajax-fans hem uitscholden en bespuugden. Van Persie maakte tegen het einde van de wedstrijd de 1-1.

Met een handkus naar de Ajax-fans raakte hij een verkeerde snaar bij de supporters en moest hij rennen voor zijn leven. Zijn Teamgenoten en spelers van Ajax hielpen de Feyenoorder om uit handen te blijven van de woedende fans, die hem tegen de grond werkten. “Ik dacht dat ik dood ging. Als je bewusteloos op de grond ligt en ze steken met een mes, dan is het gewoon over”, vertelt Van Persie aan de Engelse krant. “Een aantal weken na het incident kon ik niet slapen of werd ik badend in het zweet wakker na opnieuw een nachtmerrie. Ik moest er iets tegen doen en ben toen naar een psychiater gegaan, hij hielp mij er mee.”

ook interessant

Radamel Falcao deed in het clubblad van Man United een bizarre onthulling, die Engeland op zijn grondvesten zal...

Trainer Harry van den Ham van FC Dordrecht neemt het deze week met zijn club in de finale...

Dat is ook wat: de aanvoerder van je team duwt je vrouw aan en jij wordt met verlof gestuurd....

Jorrit Bergsma heeft bij de NOS opmerkelijke uitspraken gedaan over de rel rondom zijn coach Jillert Anema. Uit een Volkskrant-artikel bleek dat...

Het meest beruchte wapenfeit uit de Oranje-loopbaan van Nigel de Jong is misschien wel zijn karatetrap tegen Xabi...

Nee, Nederland gaat niet naar het WK voetbal en dat vinden ze in België maar al te leuk....