Search
Close this search box.
Van Nistelrooij

‘Van Nistelrooy keert terug bij Oranje’

Ruud van Nistelrooy keert volgend jaar terug bij het Nederlands elftal. De oud-spits van onder meer PSV, Manchester United en Real Madrid wordt na het WK 2014 in Brazilië assistent van de nieuwe bondscoach Guus Hiddink.

Volgens ochtendkrant de Telegraaf wordt Van Nistelrooy de tweede assistent van Hiddink na Dany Blind, die nu ook al Louis van Gaal assisteert.

Het bondscoachschap van Guus Hiddink, raadgever van Philip Cocu bij PSV, is nog niet helemaal in kannen en kruiken. Dat Louis van Gaal vertrekt na het WK in wel duidelijk, maar over zijn opvolging is veel te doen geweest. Lange tijd leek Ronald Koeman de aangewezen man, totdat Hiddink openlijk solliciteerde met een column in de Telegraaf.

Als speler stopte Van Nistelrooy twee jaar geleden met zijn carrière. Hij speelde in totaal 70 wedstrijden voor Oranje en maakte daarin 34 doelpunten. Momenteel loopt hij in het kader van de trainerscursus stage bij de B1 van PSV.

ook interessant

Toch even schrikken: Steven Gerrard die gisteren bekendmaakte te kappen bij Liverpool. Je kunt dit droevige moment echter ook...

We berichtten gisteren al over de schandalige actie van enkele Chelsea-fans in Parijs, die een zwarte man beletten...

Oranje mag de borst natmaken op het WK in Brazilië. Chili, Oranjes tegenstander in het laatste groepsduel, is...

Da’s ook lekker: zit je lekker met een bak chips voetbal te kijken, barst de tv-commentator ineens in braken uit....

Bas Dost won afgelopen weekend met Wolfsburg de DFB Pokal en dat was reden voor een feestje. De...

Ah, wat is het leven als voetballer goed. Mesut Özil is bepaald niet moeders mooiste, maar heeft toch mooi...