Search
Close this search box.
Bert van Marwijk

Van Marwijk: ‘Boycot WK in Qatar’

Oud-bondscoach van Oranje Bert van Marwijk heeft keihard gereageerd op de berichtgeving rondom het WK 2022 i Qatar.  Hij roept spelers en trainers op om het toernooi te boycotten.

“Er zijn genoeg redenen om het WK niet door te laten gaan”, aldus Van Marwijk in Spits. “Spelers en trainers zouden in het verweer moeten komen. Niemand doet dat, vanwege de onaantastbaarheid van de FIFA. Iedereen denkt: we kunnen er toch geen invloed op uitoefenen. Dat is het erge aan deze zaak. Maar als er een speler of coach wél het initiatief neemt, zou ik dat enorm toejuichen en me erbij aansluiten.”

Van Marwijk was al sinds de eerste geruchten over een mogelijk WK in het midden-oosten huiverig. “De stadions in Zuid-Afrika zaten vol, in Brazilië zal dat niet anders zijn. Hetzelfde geldt voor de WK’s die in Europa worden georganiseerd. Maar in Qatar komt er waarschijnlijk geen hond kijken. Een wereldkampioenschap hoort daar gewoon niet. Alleen al de temperaturen passen niet bij de sport.”

Het WK in Qatar raakte deze week opnieuw in opspraak. FIFA-bestuurder Jack Warner zou steekpenningen hebben ontvangen om tijdens de stemprocedure rond de aanwijzing van het WK op Qatar te stemmen. Eerder kwam onder andere al in het nieuws dat bij de bouw van de diverse stadions immigranten uit met name Nepal als slaven zouden worden gebruikt. Al enkele honderden werknemers zouden om het leven zijn gekomen door het gevaarlijke werk en de hitte.

ook interessant

Met het WK in het vizier, leeft de discussie weer op wie er de meeste doelpunten gaat maken....

Het gaat niet goed met Rosanna Kluivert, de vrouw van Patrick en de moeder van Shane. Er is...

Een heerlijk doelpunt in Mexico. Matías Alustiza, speler van het Mexicaanse Puebla kopte een lange bal van zijn...

Ons Guus zit nog steeds bij Anzhi en zal de komende wedstrijden waarschijnlijk op de tribune moeten bekijken...

Adam Johnson, een onbeduidende aanvaller van Sunderland, vergaarde afgelopen seizoen faam om verkeerde redenen. De voetballer stak zijn...

Darter Co Stompé en zijn vrouw Daniëlle hebben flinke straffen gekregen voor het vervalsen van hun belastingaangifte. De...