Search
Close this search box.
Van Hanegem schiet vol om Cruijff

Van Hanegem schiet vol om Cruijff

Velen hebben de afgelopen weken gesproken over Johan Cruijff, maar Willem van Hanegem hield zich op de achtergrond. Dat was niet zonder reden, zo bleek maandagavond.

De Kromme brak in een uitzending van Peptalk, nadat Jack van Gelder begint over Cruijff. “Nou, ik heb er helemaal geen behoefte aan”, begon Van Hanegem. Daarna komen de tranen.

“God, Willem”, reageert Van Gelder. Met tranen in zijn ogen stopt de oud-international een pepermuntje in zijn mond. Door de brok in zijn keel kan hij verder niets meer uitbrengen. “We gaan er niet over verder. Ah… Ja, zo zie je maar. Iedereen heeft zijn eigen gedachten bij het overlijden van Cruijff”, besluit Van Gelder.

De legendarische nummer 14 zou maandag 69 zijn geworden. Van Hanegem speelde jarenlang met hem samen bij het Nederlands elftal, onder andere tijdens het legendarische WK van 1974.

Eerder liet De Kromme zich al wel uit over Cruijff: “Hij was de allerbeste speler die Nederland en de wereld ooit heeft voortgebracht.”

https://www.facebook.com/ZiggoSport/videos/1144653315577388/

ook interessant

Laat het maar aan Engelse tabloids over om een bommetje te droppen. In de nasleep van het dopingschandaal rondom...

Je ziet ze niet vaak, een doelpunt zoals die van Fulham gisteravond. De ploeg van de Nederlandse coach...

Rusland heeft het logo voor het WK 2018 onthuld. Zoals altijd zijn de meningen over het embleem verdeeld...

Marc Wilmots heeft vanmiddag de WK-selectie van België bekendgemaakt. De Belgische bondscoach nam meerdere spelers op die en...

Als het aan de baas van de Duitse voetbalbond ligt, wordt Michael van Praag de nieuwe voorzitter van...

Eerder vond Mario Balotelli het al erg grappig om in de bagagerekken van de trein te klimmen (zie...