Search
Close this search box.
Marco van Ginkel

‘Van Ginkel durft nog niet aan WK te denken’

Het gaat steeds beter met Marco van Ginkel. De speler van Chelsea, die in september de voorste kruisband van zijn rechterknie afscheurde, ziet goede vorderingen in zijn herstel. Hij doorstond donderdag zonder een enkel probleem een training met een jeugdteam van zijn club.

Hij reageerde na afloop op de website van Sport-Promotion: “Ik heb alles meegedaan. Dat ging hartstikke goed. Ik had geen angst om de duels aan te gaan. Ik heb ook niets gevoeld en ik heb eerlijk gezegd niet eens aan mijn blessure gedacht.”

Van Ginkel wil echter niet te vroeg juichen en zegt niet te weten wanneer hij terug is: “Daar doe ik ook geen uitspraken over. Mijn doel is eerst wedstrijdfit te worden en dan zal ik mijn rentree bij de beloften maken. Of dat al in de maand maart of april kan, weet ik echt nog niet. Ik houd me vast aan de schema’s van de doktoren bij Chelsea en die medici zijn heel tevreden over mijn vorderingen.”

De kans dat de jonge middenvelder nog naar het WK gaat durft hij zelf niet in te schatten. “Mijn eerste doel is om weer fit te worden en bij Chelsea wedstrijden met de beloften te spelen. Als dat op korte termijn zou lukken, dan weet je nooit waartoe dat nog kan leiden. Ik moet ook nog in topvorm raken en dat heeft als je zo lang langs de kant hebt gestaan even tijd nodig.”

ook interessant

We hebben veel bijzondere pogingen om een doelpunt te vieren gezien, maar zo zie je ze toch niet...

Je hebt vast wel iets meegekregen van de internetdiscussie over de goud-witte jurk. Is dat verrekte ding nu...

Lego, wie heeft er niet ooit mee gespeeld? Je kan er prachtige dingen mee maken, maar je hebt...

Voormalig PSV-verdediger Alex is in Milaan gearriveerd om zich medisch te laten keuren. Hij zal daar zeer waarschijnlijk...

Supporters van eerstedivisieclub FC Den Bosch hebben afgelopen nacht een doodskist bij de hoofdingang van stadion Galgenwaard in...

SBS6 heeft met de uitzendrechten van de Champions League een mooie troef in handen. Maar laten we eerlijk...