Search
Close this search box.
Heitinga en Van Gaal

‘Van Gaal zou juiste man voor United zijn’

Volgens Johnny Heitinga is Louis van Gaal de aangewezen man om David Moyes op te volgen als trainer van Manchester United. De verdediger van Fulham denkt dat Van Gaal in staat is om de club in nood er weer bovenop te helpen.

“Het is een feit dat Manchester United een grondige renovatie moet ondergaan. En hoewel ik Van Gaal alleen als technisch directeur bij Ajax en bondscoach ken, denk ik dat je de baan bij United, als hij inderdaad trainer daar wordt, wel aan hem kunt over laten. Bij FC Barcelona en Bayern München heeft hij een stevig fundament voor de toekomst gelegd. Bij beide clubs zijn jonge jongens doorgebroken, die uitgroeiden tot grote sterren.”

Heitinga werkte bij Everton vier jaar prettig samen met Moyes en snapt niet waarom het mis gegaan is bij United. “Het verbaast me aan de ene kant wel dat hij is ontslagen, omdat hij een contract voor zes seizoenen had getekend. Aan de andere kant weet je dat Manchester United een van de grootste clubs ter wereld is en de resultaten slecht waren. Dan kom je als manager onder druk.”

ook interessant

Alexis Sanchez doet het redelijk bij Arsenal, maar veel indruk maakt de aanvaller de laatste tijd niet. Volgens...

Het Spaanse Real Sociedad staat met één been in de Champions League door een 0-2 uit-overwinning op Olympique...

Het is altijd feest met de harde kern van ADO Den Haag, maar niet heus. De supporters lieten...

Het lijkt erop dat Ajax een nieuwe shirtsponsor gevonden heeft. De Amsterdamse club is in verregaande onderhandeling met...

Zelden vulde iemand de rol van invaller zo slecht in als Marouane Fellaini dit weekend. Manchester United verdedigde...

Nemanja Gudelj is jarig. Hiep hiep hoera! De ontevreden Ajax-middenvelder kreeg op Facebook een felicitatie van het officiële...