Search
Close this search box.
Heitinga en Van Gaal

‘Van Gaal zou juiste man voor United zijn’

Volgens Johnny Heitinga is Louis van Gaal de aangewezen man om David Moyes op te volgen als trainer van Manchester United. De verdediger van Fulham denkt dat Van Gaal in staat is om de club in nood er weer bovenop te helpen.

“Het is een feit dat Manchester United een grondige renovatie moet ondergaan. En hoewel ik Van Gaal alleen als technisch directeur bij Ajax en bondscoach ken, denk ik dat je de baan bij United, als hij inderdaad trainer daar wordt, wel aan hem kunt over laten. Bij FC Barcelona en Bayern München heeft hij een stevig fundament voor de toekomst gelegd. Bij beide clubs zijn jonge jongens doorgebroken, die uitgroeiden tot grote sterren.”

Heitinga werkte bij Everton vier jaar prettig samen met Moyes en snapt niet waarom het mis gegaan is bij United. “Het verbaast me aan de ene kant wel dat hij is ontslagen, omdat hij een contract voor zes seizoenen had getekend. Aan de andere kant weet je dat Manchester United een van de grootste clubs ter wereld is en de resultaten slecht waren. Dan kom je als manager onder druk.”

ook interessant

Over de vraag wie Frank de Boer een betere trainer vindt, Louis van Gaal of Guus Hiddink, hoeft...

Om te weten dat een Olympisch dorp één bom hormonen en testostereon is, hoef je alleen dit berichtje...

Kenny Tete heeft zich van zijn slechtste kant laten zien bij zijn arrestatie van vorig jaar, zo weet...

Aankomende donderdag gaat de documentaire over Dirk Kuijt in première. Regisseur Deborah van Dam volgde de voetballer afgelopen...

Belofte maakt schuld! Een fan van Chelsea verwikkelde zich in een lastig parket toen hij op Twitter liet...

Ooit een van de beste voetballers ter wereld, nu analist. Van zijn vrouw tot zijn verdampte vermogen: alles...