Search
Close this search box.
Van Gaal: "Nog geneukt, lullo?"

Van Gaal: “Nog geneukt, lullo?”

Waag het niet om tegen de tradities van Louis van Gaal in te gaan, want vroeg of laat neemt hij wraak. Dat ondervond Patrick Kluivert ooit aan den lijve, schrijft Ronald de Boer in Voetbal International.

De spits had in zijn Ajax-tijd het lef om tijdens een busreis een videoband van Jiskefet op te zetten, in plaats van de gebruikelijke wedstrijdbeelden van de aankomende tegenstander. Het ging om de sketch De Lullo’s, waarin veelvuldig de uitspraak: “Hey lullo, nog geneukt?” terugkomt.

Hoewel de spelers dat uitermate konden waarderen, stond het gezicht van Van Gaal op onweer. En de oefenmeester haalde zijn gelijk: Ajax leed die dag puntverlies.

“De volgende dag tijdens de traditionele nabespreking richtte Louis zich woedend tot Patrick”, schrijft De Boer. “Met rood aangelopen hoofd riep hij tegen Kluivert: ‘Zeg Patrick, heb jij vannacht nog lekker geneukt, lullo?!’ Kluivert kromp in elkaar van ellende en heeft de videorecorder in de bus nooit meer aangeraakt.”

ook interessant

Ooit van het sultanaat Johor in Maleisië gehoord? Wij ook niet, maar sultan Ibrahim Iskandar zit er op...

Het vliegtuigongeluk in Colombia, waarin vrijwel het complete voetbalteam Chapecoense het leven verloor, heeft er flink ingehakt in...

Niet alleen in de voetbalwereld wordt geschokt gereageerd op op de plotselinge dood van Johan Cruijff, ook in...

Een bijzondere maatregel in de Azië Cup voor de spelers van Iran. De Iraanse voetballers mogen op de...

Het Nederlands Elftal verzamelt zich in de aanloop naar de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland deze zondag. Vanavond oefenen ze...

Het Nederlands elftal-shirt van Johan Cruijff uit 1974 zorgt veertig jaar later voor een nieuwe rel. Het shirt...