Search
Close this search box.
Louis van Gaal heeft geen zin meer in het bondscoachschap. © Pro Shots

Van Gaal is het spuugzat

Louis van Gaal kent tot dusverre een succesvolle tweede termijn als bondscoach van Oranje, maar erg veel plezier beleeft hij daar niet aan. In het AD vertelt de trainer dat hij de prestigieuze job ‘spuugzat’ is.

“Nog twee jaar zou ik niet zien zitten, dan ga ik liever naar ons huis in Portugal”, zegt de flamobyante oefenmeester. “Dan mis ik die acht momenten dat ik met spelers kan werken, maar heb ik meer tijd voor anderen. Mijn naasten. Of ik nog contact heb met Tottenham Hotspur? Op dit moment niet. In principe ga ik met pensioen, tenzij een heel mooie uitdaging langskomt. Dat is algemeen bekend.”

Ook vertelt Van Gaal waarom hij al zo vroeg liet weten te stoppen met het bondscoachschap. “Door het in november al aan te geven, heeft de KNVB ruim de tijd om een opvolger te vinden. In maart, als we het weer oppikken met het Nederlands elftal, is als het goed is alles voor iedereen duidelijk.”

Het is sowieso een behoorlijk openhartig interview, want de trainer gaat zelfs in op de beoogde speelstijl van Oranje op het WK: met de punt naar achteren! “Het beoogde basisteam is waarschijnlijk pas één week voor vertrek naar Brazilië compleet. Dat heeft consequenties. Bijvoorbeeld dat we definitief met de ‘punt naar achteren’ zullen spelen op het WK. Dat heeft te maken met de komende tegenstanders, maar ik heb ook gewoonweg de tijd niet om het oude Ajax-systeem in te slijpen, 3-4-3 met een echte nummer 10. Dat lukt gewoon niet in een weekje. Daarvoor is die speelwijze veel te moeilijk, luistert de onderlinge afstemming té nauwkeurig.”

ook interessant

Ronald Koeman ziet zijn droom in duigen vallen nu Guus Hiddink ook daadwerkelijk de bondscoach lijkt te worden....

Het is alweer een paar jaartjes dikke mik tussen Gregory van der Wiel en zijn Vlaamse schone Stephanie...

Een ludieke actie van een gospelkoor uit Bladbach: voor aanvang van het competitieduel tegen Bayern, deze vrijdag, zingt...

Zeg eh, is die Cristiano Ronaldo soms aan een charmeoffensief bezig? Liet hij zich deze week al van...

Vele voetballers reageren met schok op de dood van voetballegende Johan Cruijff. De legendarische nummer 14 overleed eerder...

Het leven van een voetballer gaat niet altijd over rozen en dat is bij sommigen van het gezicht...