Search
Close this search box.
Virgil van Dijk hoopt nog op het WK. © Pro Shots

Van Dijk: ‘Ik ben klaar voor WK’

Virgil van Dijk werd nog nooit geselecteerd voor het Nederlands elftal, maar toch heeft de Celtic-verdediger de moed niet verloren. Op de clubsite van zijn ploeg geeft hij aan nog steeds hoop te hebben.

“Je weet maar nooit. Ook al is de kans nog zo klein, dan nog blijf ik dromen van het WK”, vertelt hij. Tot noch toe genoten Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Joël Veltman, Bruno Martins Indi, Karim Rekik en Jeffrey Bruma de voorkeur centraal achterin.

“Ik voel dat ik er klaar voor ben”, gaat Van Dijk verder. “Het is aan de bondscoach daarover te beslissen, maar ik vind dat ik een kans verdien.” De voormalig FC Groningen-speler noemt als argumenten dat hij met zijn ploeg de Schotse landstitel heeft veroverd en in de Champions League speelde. Bovendien werd Van Dijk genomineerd voor de Schotse speler van het jaar.

ook interessant

Hij is een belangrijke spil in het Nederlands elftal en was een ware sensatie bij AZ, maar bij...

Ajax zal het in de tweede ronde van de Europa League opnemen tegen het Oostenrijkse Red Bull Salzburg,...

Een trainer die naar de tribune gestuurd wordt voor een schwalbe, het kan. De trainer van de Braziliaanse...

Xabi Alonso stopt als international van Spanje. De wedstrijd Australië-Spanje, voor beide ploegen een duel dat nergens meer...

De stemming was dit weekend opperbest bij Barcelona, dat in het Halloween-weekend met 2-0 bij Getafe won. Reden voor een...

Lionel Messi had er behoorlijk de pest in dat zijn land de finale verloor om de Copa América...