Search
Close this search box.
Van den Brom

Van den Brom ontslagen bij Anderlecht

John van den Brom is ontslagen als trainer van Anderlecht. De Nederlandse trainer van de Belgische ploeg sprak vandaag van een moeilijk moment: “Het is jammer dat ik mijn werk hier niet kan afmaken. Als de resultaten tegenvallen gebeuren dit soort dingen echter. Zo zit de voetbalwereld nu eenmaal in elkaar.”

“Ik heb er alles aan gedaan het beste uit deze spelersgroep te halen”, zei vd Brom.  “Nog steeds ben ik er van overtuigd dat er voldoende kwaliteit in deze groep zit. Het is jammer dat het er nu even niet uitkomt. Anderlecht blijft voor mij een warme club. Dat maakt het vertrek des te pijnlijker.”

Voorzitter Roger Van den Stock zei het vertrek van de Nederlander te betreuren. “We hebben zaterdag tegen Leuven een prestatie geleverd die onze club onwaardig is. Dat is wel een gezamenlijke verantwoordelijkheid. In zo’n geval is er jammer genoeg geen andere maatregel mogelijk dan de trainer te ontslaan. John heeft heel veel goede dingen voor de club gedaan. Hij is een talentvolle trainer, die ongetwijfeld snel iets nieuws vindt.”

De huidige assistent-trainer Besnik Hasi volgt John van den Brom op. Van den Brom is dit seizoen al de zevende Nederlandse trainer die in het buitenland ontslagen is.

ook interessant

Dikke vette pech voor IJsselmeervogels 4: beide keepers van het team vielen vorige week geblesseerd uit, en dat...

Een bijzonder eerbetoon van de Franse voetballer Paul Pogba aan het adres van zijn teamgenoot Antoine Griezmann. De...

Vrijgezellige heren die dachten kans te maken, helaas pindakaas: topsprinter Dafne Schippers is van de markt. De wereldkampioene...

Johan Cruijff wordt vanmiddag in Barcelona gecremeerd. Het afscheid van de legendarische nummer 14 zal in kleine kring...

Okee, dit is best apart. Ruud Gullit bevindt zich momenteel in een vestiging van Victoria’s Secret. Dat is...

Luuk de Jong voelt zich helemaal bevrijd nu hij in Newcastle gearriveerd is. Zijn debuut zou hij mogelijk...