Search
Close this search box.
Marco van Basten

Van Basten: ‘Seedorf niet verstandig’

Marco van Basten heeft zich tegenover de NOS uitgelaten over de aanstelling van Clarence Seedorf als trainer van AC Milan. Na afloop van de nieuwjaarsreceptie in Heerenveen vertelt hij: “Ik vind het niet heel verstandig, maar het is niet mijn keuze.” Van Basten die nu in de luwte werkt aan zijn trainerscarrière na twee ‘mislukkingen’ bij Oranje als Ajax.

Over zijn oude ploeg en de aanstelling van Seedorf zegt hij nog: “Milan is een grote club en zit momenteel met veel moeilijkheden. Ik denk dat ze daar een ervaren trainer kunnen gebruiken. Ze kiezen voor Seedorf. Wat ook wel weer te begrijpen is, maar aan de andere kant is het ook wel een risico, denk ik. Je moet maar afwachten hoe hij het daar gaat oplossen.”

Hij is niet enkel negatief, ook ziet hij positieve punten: “Hij heeft daar tien jaar gespeeld, hij kent de mentaliteit. Hij spreekt goed Italiaans, heeft twintig jaar carrière achter de rug. Dat zijn belangrijke zaken.” Toch sluit hij af met een kritische ondertoon: “Maar goed, het trainerschap is iets anders dan voetballer zijn.”

ook interessant

Cristiano Ronaldo kende gisteren een allesbehalve gelukkig debuut in de Champions League bij zijn nieuwe club Juventus. De...

Hij hoeft hij zich geen zorgen te maken over de financiën, want Ibrahim Afellay heeft een geschat vermogen...

Als het aan de leiding van Tottenham Hotspur ligt is Frank de Boer volgend jaar de trainer van...

Lucas Moura zal het openingsduel in de Ligue 1 niet snel vergeten. De aanvaller van PSG werd vrijdagavond...

Hij is al jaren bij dezelfde vrouw, maar verslijt daarentegen topclubs. De spits van Ajax, Inter, Barcelona, AC...

De NOS maakte zojuist tijdens de uitzending van Studio Sport de shortlist bekend van de sporter en sportster...