Search
Close this search box.
Van basten

Van Basten: ‘Ik wil de topclubs nerveus maken’

Nieuwe trainer Marco van Basten met AZ terugkeren in de top van de eredivisie. “Het is de bedoeling om de top van de eredivisie nerveus te maken”, zei de trainer, die vandaag gepresenteerd werd bij zijn nieuwe werkgever

“Ik ben een jonge ambitieuze coach en deze club wil ook hogerop. Hopelijk kunnen we elkaar daarin helpen”, sprak Van Basten. “Hopelijk zijn we in staat de mensen te laten genieten van goed voetbal en mooie resultaten.”

Over mogelijke nieuwe aankopen kon hij nog niets zeggen. “Elke linie kan wel een versterking gebruiken. De club is hard bezig om dat te realiseren. We moeten kijken of dat haalbaar is.”

Van Basten wil zo snel mogelijk Europees voetbal halen: “Aan de andere kant is er ook een voordeel aan dat we geen Europees voetbal spelen. We kunnen ons nu volledig focussen op de competitie en de beker. Natuurlijk is de ervaring van Europees spelen ook belangrijk voor de spelers.”

ook interessant

Feyenoord spaart vedette Graziano Pellè niet. De Italiaan wordt door zijn club twee wedstrijden geschorst en is geen...

De Algerijnse voetballer Ali Sami Yachir was dit weekend verantwoordelijk voor een van de grootste missers die je...

Memphis Depay maakt een grote kans om uitgeroepen te worden tot Talent van het WK. Dat liet de...

Ajax staat met 4-0 achter tegen FK Rostov. Ja, laat dat even op je inwerken. Dat tot grote hilariteit...

Het zit de Noord-Ierse fanschare in Frankrijk allesbehalve mee. Hielden de supporters tijdens de wedstrijd tegen Oekraïne nog een eerbetoon...

Wie zijn eigenlijk de geliefden van onze Oranje Leeuwinnen? We zetten het even voor je op een rijtje....