Search
Close this search box.
Gezin van Valentijn Driessen

Gezin, salaris en ruzies: alles over Valentijn Driessen

De man van de mislukte voorspellingen, de man die zijn mening brengt alsof het keiharde feiten zijn en de man die naar verluidt elke dag start met een glas azijn: iedereen kent chef voetbal van De Telegraaf Valentijn Driessen wel. Maar hoe ziet zijn gezin eruit? En wat is zijn salaris? Alles over Valentijn Driessen.

In het kort:

Het gezin van Valentijn Driessen

Helaas is er maar weinig bekend over de gezinssituatie van Valentijn Driessen. Wat we wel weten uit de verhalen die hij regelmatig ophangt bij Vandaag Inside, is dat hij een vrouw heeft en dat hij twee kinderen heeft. Bij VI vertelde hij dat een fietstocht hem bijna het leven had gekost. “Die tweede van mij wilde graag de bergen in. Die avond daarvoor was ik door mijn rug gegaan, maar ik wilde toch met die kleine op pad gaan.” Valentijn nam twee morfinepillen in, ging in het eerste halfuur als een speer, maar kon daarna helemaal niets meer. Hij en zijn zoon zijn naar een garage gegaan, waar hij een uur heeft moeten bijkomen van zijn hartproblemen.

Die twee kinderen heeft hij van zijn vrouw. Ook van haar is de naam niet bekend, maar ze heeft regelmatig de revue gepasseerd in het televisieprogramma. Zo vertelde hij nooit cadeaus te geven aan zijn vrouw en kinderen. “Daar ben ik gewoon niet van. Dan ben je een jaartje ouder, en dan? Als ze wat wil hebben, dan koopt ze het maar.” Presentator Wilfred Genee vroeg dan ook of zijn vrouw daar nooit boos om is geworden. “Oh, heel vaak”, was zijn antwoord.

Het salaris van Valentijn Driessen

Valentijn Driessen is een bezige bij. Niet alleen werkt hij als chef sport van De Telegraaf, ook is hij regelmatig op televisie te zien en te beluisteren in podcasts. Van zijn televisieoptredens is bekend wat hij daarmee verdient. Zo onthulde tafelgast bij Vandaag Inside Angela de Jong 1000 euro per keer te krijgen. Ook Valentijn Driessen is regelmatig te gast bij het actualiteitenprogramma. Tikt toch lekker aan! Daarnaast heeft hij natuurlijk zijn baan bij De Telegraaf. Het is niet bekend wat hij daar opstrijkt. Een journalist verdient gemiddeld tussen de € 2118 en € 4387 per maand. Valentijn is natuurlijk wel iets meer dan ‘gewoon een journalist’, waardoor zijn maandsalaris waarschijnlijk ruim boven de 5000 euro ligt.

Het salaris van Valentijn Driessen
© Pro Shots

Waar woont Valentijn?

Net als zijn gezinssituatie, blijft Valentijn ook altijd zeer vaag over zijn woonplaats. Zo zijn er geen foto’s beschikbaar van het huis van Valentijn Driessen. Wel weten we dat hij woonachtig is in Den Haag. Dat heeft hij namelijk op zijn LinkedIn-profiel staan. En door de Haagse tongval die bij hem zo af en toe hoorbaar is, zal Valentijn ook wel in die regionen zijn opgegroeid. In het begin van zijn journalistieke carrière werkte hij dan ook voor de Haagsche Courant.

HJuis Valentijn Driessen staat in Den Haag, waar hij woont met vrouw en kinderen
© De Telegraaf

Opleiding van Valentijn Driessen

De journalistiek is een van de weinige branches waar je eigenlijk helemaal geen papieren en diploma’s voor nodig hebt, kijk maar naar ons. Ook Valentijn Driessen heeft geen (journalistieke) opleiding afgerond voordat hij aan het werk ging. Driessen zat in Den Haag op school, heeft de mavo afgerond en later stroomde hij door naar de havo, maar daar hield de schoolloopbaan van hem op. Hij ging aan het werk voor De Posthoorn, Westlandse Courant en dus de Haagsche Courant. Op die manier is hij in het wereldje gerold en heeft hij zich opgewerkt bij De Telegraaf.

Valentijn Driessen heeft geen opleiding genoten
© Pro Shots

Band met Louis van Gaal

Waar Valentijn (of zoals Louis zegt: Vallentijn) Driessen vooral om bekend werd, waren zijn ruzies met toenmalig bondscoach van het Nederlands elftal Louis van Gaal. De excentrieke voetbaltrainer ergerde zich dood aan de bijdehante journalist. Zo verweet Van Gaal hem eerder al een ‘er totaal geen verstand van te hebben’ en zei hij dat Valentijn ‘eens zijn mond moest houden’. Zo heeft Van Gaal ook weleens geweigerd nog vragen van Driessen te beantwoorden. In zijn derde termijn als bondscoach ging het beter tussen de twee. Hun gespannen band werd een soort gimmick, waardoor er regelmatig grappige momenten tussen Van Gaal en Driessen ontstonden op de persconferenties.

ook interessant

Kennen jullie de ex-vriendin van Patrick Roest, Martine Bruun, al? De schaatser van Lotto-Jumbo NL kende vier jaar...

Gareth Bale verscheen gisteren voor het eerst voor de camera’s van Real Madrid TV, om een niet al...

Na Ajax, heeft ook PSV de nieuwe shirts gepresenteerd. 20 jaar lang was Nike de kledingsponsor, maar vanaf...

Het wil maar niet vlotten in het liefdesleven van Sylvie Meis. De 39-jarige diva maakte zich op voor...

Daley Blind kan voorlopig niet meer stuk in Engeland. De speler die afgelopen zomer Ajax verruilde voor Manchester...

Mark Diemers hulde zich vorig seizoen nog in het groene shirt van Fortuna Sittard, maar mag zich sinds...