Search
Close this search box.
De vader van Million Manhoef is kickbokser

De vader van Million Manhoef is een voormalig kickbokser

Million Manhoef brak door als back, maar door een gebrek aan aanvallers is hij tegenwoordig rechtsbuiten bij Vitesse. Niet alleen op snelheid en techniek maakt hij indruk, maar ook op kracht. Dat heeft er alles mee te maken dat voormalig kickbokser Melvin Manhoef de vader is is van Million Manhoef!

Melvin Manhoef met zijn zoon Million Manhoef na het tekenen van een profcontract bij Vitesse
© Instagram: @Melvinnomercymanhoef

Op 9 november 2022 maakte de toen twintigjarige Million Manhoef grote indruk door tegen Ajax twee keer te scoren. Dat was overigens niet de eerste keer dat hij schitterde in de Johan Cruijff ArenA. Voormalig kickbokser Melvin Manhoef is namelijk de vader van Million Manhoef en stond meermaals in de ArenA. Daar vertolkte de toen achtjarige Million een rol als rapper bij het opkomstnummer van zijn vader samen met Lange Frans.

Million is geboren in 2002 in Beemster en heeft zijn Surinaamse roots te danken aan vader Melvin. Melvin Manhoef is geboren in Paramaribo, maar verhuisde op zijn derde naar Rotterdam. Later zou hij uitgroeien tot succesvol vechter. Melvin was van 2005 tot 2007 kampioen lichtzwaargewicht (tot 95 kilo) van de MMA-organisatie Cage Rage en werd in augustus 2009 kampioen middengewicht.

Voormalig kickbokser Melvin Manhoef is de vader van Vitesse-speler Million Manhoef
© Instagram: @Melvinnomercymanhoef

Zijn vader heeft Million zeker kennis laten maken met het kickboksen, maar Million koos uiteindelijk voor het voetbal. “Ik voetbalde vanaf mijn vierde, maar deed al aan vechtsport vanaf 2,5 jaar oud”, vertelde hij aan Vandaag Inside. “Dat heb ik heel lang gecombineerd, maar op een gegeven moment moest ik een keuze maken. Als ik nu nog bij een amateurclub voetbalde, dan was ik zeker weer gaan boksen en had ik vast een paar man in elkaar geslagen.”

Million Manhoef is de zoon van ex-kickbokser Melvin Manhoef
© Instagram: @Million.m_

Toch heeft Million Manhoef heel veel gehad aan de bokservaringen van zijn vader Melvin. Zo besteedt de Vitessenaar veel tijd en energie aan krachttraining. “Om zes uur ‘s ochtends ga ik graag aan de slag met mijn krachttrainer, terwijl anderen nog slapen. Vooral dat laatste geeft mij energie: de wetenschap dat mijn tegenstanders slapen terwijl ik train. Dan bouw ik een voorsprong op. Het feit dat ik daar een goed gevoel van krijg, is typisch Million”, laat hij weten in een interview met Elf Voetbal.

Million Manhoef, de zoon van Melvin Manhoef
© Instagram: @Million.m_

“Fysiek pluk ik de vruchten van mijn ervaringen in de vechtsport en ook mijn explosiviteit dank ik aan de vechtsport. Op school liep ik de hele dag met gewichten aan mijn enkels om mijn benen te trainen. Wat betreft doorzettingsmentaliteit kunnen veel voetballers nog veel leren van vechtsporters. Wat ik daar allemaal heb gezien, maak je niet snel mee in het voetbal.”

ook interessant

Het is niets bijzonders dat op Whatsapp de ene na de andere vunzige video rondgaat, maar vandaag zou...

Robin van Persie werd altijd gesteund door zijn vrouw, al stond de relatie op gespannen voet. Maak kennis...
Jasper Cillessen maakte in 2016 een droomtransfer naar FC Barcelona, maar in werkelijkheid brokkelde de voetbaldroom van de...

Oké, nog een Neymar berichtje dan. Neymar Jr. heeft namelijk een videoboodschap ingesproken voor ons. Hello Brazilian folks,...

Ze zijn al bijna twee jaar uit elkaar, maar Sabia Engizek blijft Rafael van der Vaart achtervolgen. Volgens...

Het Duitse voetbalelftal kreeg vrijdag de schrik flink te pakken toen er een bommelding gedaan was in het...