Search
Close this search box.
Vader en salaris Francisco Conceicao

Zijn beroemde vader en het salaris van Francisco Conceição: vijf dingen die je niet wist

Francisco Conceição ging in de zomer van 2022 voor vijf miljoen euro van FC Porto naar Ajax. Maar wie is die kleine dribbelaar nou eigenlijk? Zijn bekende vader, broers en zijn salaris: vijf dingen die je niet wist van Francisco Conceição.

In het kort

  1. Francisco Conceição heeft een bekende vader
  2. Broers Conceição zijn ook profvoetballer
  3. Salaris Francisco Conceição 56 keer hoger bij Ajax
  4. De vriendin van Conceição
  5. Conceição was veel te dik
Sérgio Conceição is de vader van Francisco Conceição
© Pro Shots

1. Francisco Conceição heeft een bekende vader

Sérgio Conceição is de vader van Francisco Conceição en eigenlijk veel bekender dan zijn zoon. Sérgio was net als zijn zoon Francisco vroeger profvoetballer. Hij speelde voor grote clubs als FC Porto, Inter Milaan en Lazio Roma. Tegenwoordig is Sérgio Conceição trainer en hij staat als sinds 2017 aan het roer bij FC Porto. Sterker nog, Sergio heeft zijn zoon Francisco zelfs laten debuteren bij Porto.

Het lukte Francisco echter niet om een basisplaats te veroveren onder zijn vader, maar ook als invaller was hij meermaals belangrijk. Tegen Estoril maakte hij in de laatste minuten de winnende treffer en dat vierde hij vervolgens uitbundig samen met zijn vader.

2. Broers Francisco Conceição ook profvoetballer

Niet alleen Francisco heeft het talent van zijn vader meegekregen, maar ook zijn broers zijn profvoetballer geworden. Zijn zes jaar oudere broer Sérgio Conceição jr. speelt in België bij RFC Seraing. Zijn twee jaar oudere broer Rodrigo Conceição heeft inmiddels ook zijn debuut gemaakt onder zijn vader bij FC Porto. De linksback speelde al meer dan vijftien wedstrijden in het eerste, merendeels als invaller. Ook zijn één jaar oudere broer Moisés Conceição speelde bij FC Porto in de jeugd, maar hij staat nu onder contract op het tweede niveau van Portugal bij Leixões.

Francisco Conceição heeft ook drie bekende broers
© Instagram: @Sergioconceicaoofficial

3. Salaris Francisco Conceição 56 keer hoger bij Ajax

Niet alleen om sportieve redenen maakte Francisco Conceição in 2022 de overstap van FC Porto naar Ajax, maar ook de financiële situatie zal ongetwijfeld hebben meegespeeld. Volgens het Portugese medium A Bola speelde Conceição nog met een jeugdcontract bij FC Porto, waardoor hij zo’n tweeduizend euro per maand verdiende. Met zijn transfer naar Amsterdam heeft hij een jaarsalaris van 1,35 miljoen euro onderhandeld. Daarmee verdient hij nu 56 keer meer bij Ajax dan bij FC Porto.

Het salaris van Francisco Conceição is bij Ajax veel hoger dan bij FC Porto
© Instagram: @Francisco.conceicao7

4. De vriendin van Conceição

De Instagram van Conceição staat vol met foto’s van zijn indrukwekkende wasbord, maar wat we niet kunnen ontdekken is… een partner! Het lijkt erop dat de aanval van Ajax momenteel geen vriendin heeft. Misschien is hij niet alleen naar Amsterdam gekomen om te schitteren op het voetbalveld, maar ook om de liefde te vinden.

De bijnaam van Francisco Conceição
© Instagram: @Francisco.conceicao7

5. Conceição was veel te dik

Er is een periode geweest dat Conceição niet zo vlug en beweeglijk was. Toen hij in de O19 van FC Porto speelde, was hij namelijk lang niet altijd basisspeler. Zijn broer Rodrigo vertelde ooit aan Canal 11 waar dat aan lag. “Hij was eigenlijk veel te zwaar en kampte daardoor ook met blessures. In de coronaperiode hebben we een keer een gesprek aan tafel gehad en toen viel bij hem plotseling het kwartje.”

Francisco Conceição was in de jeugd te dik en heeft moeten afvallen
© Instagram: @Francisco.conceicao7

“Mijn vader was heel veeleisend. Francisco ging dagelijks 14 of 15 kilometer hardlopen om de kilo’s kwijt te raken en het figuur te krijgen dat hij nu heeft. Hij heeft een streng dieet gevolgd en heeft veel offers moeten brengen. Mijn vader zei geregeld tegen hem: ‘Heb je honger? Neem een glas water’.”

© Instagram: @Francisco.conceicao7

ook interessant

Hoewel we af en toe een zijstapje maken naar chicks of roddelnieuws, blijft Goals and Glamour een site...

PEC Zwolle heeft vanmiddag op uiterst verrassende wijze de beker gepakt ten koste van Ajax. De Amsterdammers, bijna...

Eigenlijk dient dit bericht twee doelen. Ten eerste richten we ons op een bijzonder appetijtelijke foto van Yolanthe...

Ajax was nog lang in de race voor de landstitel en bereikte de finale van de Europa League,...

Ze is model, actrice, producer en ze kan heel goed met ballen omgaan. Wat wil je nog meer?...

Geen enkele dopingtest van de UEFA in het afgelopen Europese voetbalseizoen is positief uitgevallen. Dat maakt de Europese...