Search
Close this search box.
Vader van Arias vermoord in Colombia

Vader van Arias vermoord in Colombia

Santiago Arias speelt al jaren bij PSV, maar weinigen zullen het heftige verleden van de 25-jarige verdediger kennen. Het gaat om zijn vader, die hem in 2009 op brute wijze werd ontnomen.

De rechtsback vertelt aan Voetbal International dat Raúl Arias werd vermoord bij een overval. Santiago zelf was toen nog maar 17 jaar oud.

“Het is vreselijk dat hij er niet meer is, zijn kleinkinderen niet kan zien en niet kan meedelen in mijn leven”, treurt de verdediger, die in november zelf vader wordt: zijn vriendin Karin Jimenez is in verwachting.

“Ik vind het mooi dat het een jongetje wordt en dat hij mij nog kan zien voetballen”, zegt Arias. “Mijn vader was er ook altijd voor mij. Hij was een supervader, heeft me alles wat ik nodig had gegeven en me altijd gestimuleerd in het voetbal. Ik weet wel dat hij waar hij nu ook mag zijn, hij meekijkt over mijn schouder.”

Santiago heeft al een naam voor zijn kleine: Thiago. “Ik weet dat dit in Nederland niet gebruikelijk is, maar in Colombia wel. De geboorte van een kind is de mooiste ervaring die je als man kunt hebben, denk ik.”

ook interessant

Laten we eens in het privéleven van de PSV-coach duiken. Leontien Smaats is de vrouw van Van Nistelrooy....

De transfer van Ola John naar Ajax gaat niet door, vertelde Frank de Boer vanavond in een interview....

Al bijna een miljoen keer bekeken op YouTube: een dikke straatvoetballer die op indrukwekkende wijze de bal hooghoudt....

De samenvattingen van het Nederlandse voetbal blijven de komende drie jaar nog bij de NOS te zien. Dat...

Wie zich wel eens op Whatsapp begeeft (oftewel, iedereen), kan er niet omheen: de vele emoji’s die ons...

Wist je dat Weghorst streng gelovig is en uit een rijke familie komt? Vijf dingen die wil weten...