Search
Close this search box.
De spelers van het Nederlands elftal moeten oppassen met Twitter. © Pro Shots

Twitter-regels voor Oranje-spelers

De voetballers van het Nederlands elftal hebben een gedeeltelijk Twitter-verbod opgelegd gekregen. Er mag na half twaalf ‘s avonds niet meer getweet of ge-instagramd worden. Ook mogen spelers niet over hun collega’s twitteren.

“Er zijn nauwelijks regels op het gebied van social media”, vertelt perschef Kees Jansma aan het AD. “Alleen deze twee. Maar dat noem ik niet streng. Geen probleem voor de spelers lijkt mij. Het voorkomt gewoon eventuele problemen.”

Met name Eljero Elia, die er dit keer niet bij is, ging meermaals in de fout. Na een slechte oefeninterland tegen Duitsland twitterde iemand of Dirk Kuyt zijn dozen misschien nog om zijn schoenen had. Elia retweette dit vervolgens naar zijn honderdduizenden volgers. Ook op het WK 2010 zorgde de voetballer voor wat ophef door in een filmpje met ‘kanker-Marokkaan’ te schelden.

ook interessant

In de Jupiler League heeft SC Telstar een leuke actie bedacht om het Stadion vol te krijgen voor...

Lekker dan! Dachten we eindelijk veilig te kunnen concluderen dat er gehakt en gezaagd is aan Yolanthe’s poezelige gezichtje, krabbelt...

Okee, je hebt leuke pranks en je hebt shit die gewoon écht te ver gaat. Onderstaande verborgen camera-grap scharen...

Menig vrouwenhart gaat harder kloppen als Neymar in beeld verschijnt, maar niet dat van Anouk Hoogendijk. Net als...

Omdat we in Nederland nou eenmaal niets beters te doen hebben, was iedereen vorig jaar druk met Yolanthe’s opgeblazen smoeltje bij...

Bij de wedstrijd in de Jupiler League tussen FC Volendam – MVV heeft zogenaamde supporter van de thuisclub...