Search
Close this search box.
De spelers van het Nederlands elftal moeten oppassen met Twitter. © Pro Shots

Twitter-regels voor Oranje-spelers

De voetballers van het Nederlands elftal hebben een gedeeltelijk Twitter-verbod opgelegd gekregen. Er mag na half twaalf ‘s avonds niet meer getweet of ge-instagramd worden. Ook mogen spelers niet over hun collega’s twitteren.

“Er zijn nauwelijks regels op het gebied van social media”, vertelt perschef Kees Jansma aan het AD. “Alleen deze twee. Maar dat noem ik niet streng. Geen probleem voor de spelers lijkt mij. Het voorkomt gewoon eventuele problemen.”

Met name Eljero Elia, die er dit keer niet bij is, ging meermaals in de fout. Na een slechte oefeninterland tegen Duitsland twitterde iemand of Dirk Kuyt zijn dozen misschien nog om zijn schoenen had. Elia retweette dit vervolgens naar zijn honderdduizenden volgers. Ook op het WK 2010 zorgde de voetballer voor wat ophef door in een filmpje met ‘kanker-Marokkaan’ te schelden.

ook interessant

Louis van Gaal kende een wisselvallig seizoen met Manchester United, maar zal komend jaar weer een gooi willen...

Terwijl voor de meeste Nederlanders de vakantie nog moet beginnen, zijn onze voetballers bijna allemaal weer begonnen. In...

Torino-aanvaller Maxi Lopez heeft een probleem na een bizarre wraakactie van zijn ex. Wanda Nara zette gisteren op...

Ze is slim, knap en kan ook nog eens een aardig potje fietsen. Puck Moonen is hot, en...

Ajax zal het in de tweede ronde van de Europa League opnemen tegen het Oostenrijkse Red Bull Salzburg,...

Feyenoord krijgt hulp uit onverwachte hoek bij de nieuwbouwplannen voor het nieuwe stadion. De gerenommeerde Rotterdamse architect Rem...