Search
Close this search box.
Kevin-Prince Boateng is weggestuurd bij Ghana. © Pro Shots

Twee Ghanese topspelers weggestuurd

Er wacht Ghana vanavond een belangrijke wedstrijd tegen Portugal, maar het team maakt op zijn zachtst gezegd geen lekkere voorbereiding door. Volgens de Afrikaanse journalist Gary Al-Smith zijn twee van de topspelers, Kevin-Prince Boateng en Sulley Muntari, weggestuurd.

Boateng en Muntari kregen gisteren ruzie op de training. Toen bondscoach Kwesi Appiah tussenbeide kwam, beledigde Boateng de oefenmeester.

De middenvelder van Schalke 04 bevestigt het verhaal tegenover Bild. Hij geeft er echter een andere draai aan. “De bondscoach onderbrak de training en vroeg waarom we moesten lachen”, vertelt Boateng. “We zeiden dat alles in orde was. Na de training stapte ik op de bondscoach af. Ik vroeg of hij iets tegen me had. Toen begon hij te schreeuwen. Hij beledigde me ook. Er vielen termen als Fuck off.”

Boateng accepteert dat hij moet vertrekken, maar vindt dat niemand moet geloven dat hij de bondscoach heeft beledigd.

Muntari heeft nog niet gereageerd, maar het gerucht gaat dat de AC Milan-voetballer een lid van de Ghanese staf heeft aangevallen. De middenvelder was sowieso niet speelgerechtigd voor het treffen met Portugal, omdat hij tegen Duitsland een gele kaart pakte.

Het ANP meldde vanochtend nog dat de Ghanese voetbalbond een premie van drie miljoen in cash had verstuurd naar de selectie.

ook interessant

Nadat PSG vorige week Chelsea met 3-1 te kijk zette en dat daarna via sociale media flink wilde...

Ze gaan steeds beter voetballen en nu maken ze ook nog schitterende reclames; het moet niet veel gekker...

Het is nog steeds dik aan tussen Gregory Wiel en lingeriemodel Rose Bertram, zo werd dit weekend maar...

Een heerlijke solo van Hyuri, teamgenoot van Clarence Seedorf bij het Braziliaanse Botafogo. Hij kapt en draait in...

We hopen met z’n allen dat Max Verstappen dit weekend uitblinkt op het circuit, en misschien een beginnetje...

‘Lexie in Oranje’, klinkt er voortdurend van de Feyenoord-tribunes wanneer Lex Immers weer verantwoordelijk is voor een doelpunt...