Search
Close this search box.
Van Gaal

‘Truus wilde met pensioen’

Als het aan zijn vrouw Truus had gelegen, was bondscoach Louis van Gaal (62) na het WK 2014 gestopt met zijn werkzaamheden in het internationale topvoetbal. “Truus wilde met pensioen, ik wilde naar Engeland. Gelukkig is het Engeland geworden”, zo lachte de nieuwe coach van Manchester United in RTL Late Night.

Van Gaal en zijn vrouw Truus zullen nu ze naar Engeland verhuizen wel stoppen als ambassadeurs van ‘hun’ stichting Spieren voor Spieren. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogeband zal de nieuwe ambassadeur worden van de stichting. Van Gaal en zijn vrouw, die sinds 2000 betrokken zijn bij de stichting, blijven op de achtergrond nog wel actief voor Spieren voor Spieren.

“Het eerste gala in 2000 leverde 30.000 gulden op. Nu zitten we op een jaaromzet van ruim 3 miljoen euro. Pieter heeft alles in zich om deze functie te gaan vervullen. Maar het zal niet makkelijk voor hem zijn. Want hij moet bijvoorbeeld ons opvolgen”, zei Van Gaal.

ook interessant

Dit zien we Ronald Koeman of Frank de Boer nog niet zo snel doen. Maar in Engeland gebeurt...

We hebben Neymar eigenlijk nog nooit op een langetermijnrelatie betrapt, maar er circuleren in de Spaanse pers hardnekkige...

Erg rooskleurig ziet het er niet uit bij het Nederlands elftal en er lijkt maar weinig draagvlak voor...

Heel bekend Nederland zit tegenwoordig op Twitter en ook onze favoriete voetballers zijn niet meer weg te denken...

Ajax in de kwartfinale van een Europees toernooi, dat is effe geleden. Het gebeurde voor het laatst in...

Of we dit nu als een voetbalprogramma moeten beschouwen of een cabaratshow is niet helemaal duidelijk, maar de...