Search
Close this search box.
Truus is de vrouw van Louis van Gaal

Alles over Truus, de vrouw van Louis van Gaal

Wie denkt dat Louis van Gaal door zijn lastige karakter geen vrouw bij zich kan houden, heeft het goed mis. Onze kersverse bondscoach is al jaren dolgelukkig met ‘zijn’ Truus. De twee leerden elkaar kennen in 1994, op het WK in de Verenigde Staten. Een huwelijk volgde in 2008. Laten we ons wat verder verdiepen in Truus Opmeer, de vrouw van Louis van Gaal.

Meer over het Nederlands elftal

Orlando, Florida, dat was dus de plek waar Truus en Louis elkaar tegen het lijf liepen. Truus was daar actief als gastvrouw voor de Nederlandse bobo’s die het WK bezochten. Eén van die bobo’s was Louis, toen nog coach van Ajax. De vonk sloeg niet meteen over, maar Truus was wel verrast door het gedrag van de eigenwijze trainer.

“Ik was daar natuurlijk keihard aan het werk maar we kregen wel goed contact”, vertelde Truus ooit in een interview “Ik was niet gelijk verliefd maar dacht wel wat een leuke, gezellige, aardige, attente vent. 180 graden anders dan het beeld dat ik van hem had.”

Beiden hadden toen een moeilijke periode achter de rug: Louis had een halfjaar daarvoor zijn eerste vrouw Fernanda verloren aan kanker. Truus was gescheiden van haar man, waar ze op haar 22e mee was getrouwd.

Eind goed, al goed, want Truus en Louis vonden elkaar. De twee stapten in 2008 in het huwelijksbootje in een luxe hotel, onder het oog van 60 gasten. De twee dochters uit Van Gaal’s eerste huwelijk waren zijn getuigen.

Truus ernstig bedreigd tijdens bondscoachschap Louis

Truus, de vrouw van Louis van Gaal
© Pro Shots

Louis bouwde in zijn rijke trainerscarrière een enorm vermogen op en beschikt over meerdere huizen. Toch zijn de twee meestal te vinden in hun stulpje in de Algarve in Portugal. Daar klopte de KNVB ook aan om Van Gaal een derde termijn als bondscoach aan te smeren. Van Gaal ging akkoord en dat kon allerminst op de goedkeuring van Truus rekenen.

Althans, als we de dochter van Linda de Mol mogen geloven. Noa Vahle onthulde in haar radioshow voor 3FM dat ze het echtpaar Van Gaal tegenkwam in Portugal. Van een goede sfeer was geen sprake. “Truus’ gezicht stond wel op onweer, kan ik je vertellen”, zei Noa. “Louis was al opstellingen aan het maken en alles. Ja, haha.”

De onmin van Truus heeft misschien een goede reden: tijdens Louis’ tweede periode als bondscoach moest ze verschrikkelijke bedreigingen verduren. “Ik kreeg om de haverklap de meest vreselijke sms’jes van mensen die ik niet ken, met teksten als: wacht maar, we weten je te vinden”, vertelde ze aan Story. “Zelfs berichten waarin mij de verschrikkelijke ziekte werd toegewenst waar Louis’ eerste vrouw aan overleden is.”

Daarnaast is het algemeen bekend hoe verschrikkelijk Truus het vindt hoe haar man aangepakt wordt door de media. Ze zal er toch weer aan moeten geloven, want Van Gaal hoopt het Nederlands elftal opnieuw naar een succesvol WK te leiden.

Meer over Louis van Gaal en Oranje

Vrouw Van Gaal
© Pro Shots
Truus Opmeer
© Pro Shots

ook interessant

Er werd lang getwijfeld of Sabia Engizek wel echt zwanger was, maar we geloven niet dat ze dit verschrikkelijke nieuws zou verzinnen....

FIFA 16 is uit en dus kunnen we de balans opmaken: heeft EA Sports er dit keer wel...

De politie is in het onderzoek naar de dood van Koen Everink terechtgekomen bij een opmerkelijke verdachte: Mark...

Het is onrustig bij Go Ahead Eagles, want de club balanceert op de rand van nacompetitie. Enkele fans gingen...

Duits international Bastian Schweinsteiger zal direct na afloop van het EK voetbal in Frankrijk in het huwelijksbootje stappen....

Alle voetballiefhebbers kennen uiteraard Pep Guardiola wel. Hij is een van de meest succesvolle trainers van dit millennium....