Search
Close this search box.
Hulk

De transfergekte is ook in China losgeslagen

De transfermarkt in Europa is sinds enkele weken open en de nodige grote transfers zijn alweer afgerond de afgelopen weken. De bedragen die betaald worden zijn hoger dan ooit tevoren. De 90 miljoen euro die Juventus voor spits Gonzalo Higuain betaalt is zeer waarschijnlijk slechts het begin. Paul Pogba staat juist op het punt ‘de oude dame’ te verlaten voor het onwaarschijnlijk hoge bedrag van 125 miljoen euro.

Niet alleen de grote Europese competities betalen echter van die monsterlijke bedragen voor de topspelers, ook de competities buiten Europa zijn steeds meer bereid om grote bedragen voor spelers neer te leggen. Daarnaast zijn ook de salarissen die in deze competities betaald worden vaak enorm hoog in vergelijking met de Europese competities.

Afgelopen winter viel het met transfers in Europa wel mee, en was het vooral de Chinese Super League die met het de transfer van Alex Teixeira naar Jiangsu Suning voor een slordige 46 miljoen euro. Die trend is de afgelopen jaren steeds mee rte zien. Waar enkele jaren geleden alleen nog uitgerangeerde voetballers hun geluk zochten in buiten-Europese competities zijn het de laatste jaren steeds meer voetballers in de bloei van hun carrière die een transfer maken en zich daarmee in één keer multi multi miljonair maken.

grootste aankopen per land

Chinese Competitie

Uit onderzoek van Bwin bleek zelf dat afgelopen winter de Chinese competitie een stuk meer uitgaf dan Europese competities. En dat niet alleen, ook de kwaliteit van de spelers was beter dan die van Europese tegenhangers. De gemiddelde leeftijd lag lager en het aantal prijzen dat gewonnen is lag juist hoger bij spelers die naar China vertrokken.

Zo gaat het deze zomer ook verder. De Italiaanse spits Graziano Pellè gaat een salaris verdienen van zo’n veertig (!) miljoen euro in twee en een half jaar tijd. Na zijn succesvolle EK werd verwacht dat Pellè nog één mooie stap in zijn carrière zou kunnen zetten naar een Europese topclub. Tot ieders verbazing koos hij dus echter voor de Chinese competitie, Shandong Luneng maakt hem één van de best verdienende spelers ter wereld.


Pellè is echter niet de enige topper die dit seizoen de overstap maakte naar de Super League in China. Wat te denken van de Braziliaanse krachtpatser Hulk, die voor het bedrag van 55 miljoen euro naar Shanghai SIPG gaat. Hij verdient daar ook nog eens een salaris van 20 miljoen euro per jaar, een bedrag dat hij nergens in Europa op zal kunnen strijken.

Gaan er nog meer spelers richting China vertrekken deze zomer? We hebben geen idee, maar tegen de jaarsalarissen die ze daar betalen is het voor een jongen van in de 20 moeilijk nee zeggen. Zeker als steeds meer spelers die kant op gaan, en daarmee de kwaliteit van de competitie verbetert, is er weinig reden meer om in Europa te blijven.

ook interessant

De beste voetballer van de wereld is weer vrijgezel. Playboy Ronaldo is volgens Portugese media niet meer met...

Heftig nieuws over de ex-vrouw van Ruud Gullit en het nichtje van wijlen Johan Cruijff. Estelle Cruijff is...

De Nederlandse gokmarkt heeft altijd geïnteresseerde gebruikers verrast. Aanvankelijk was entertainment alleen beschikbaar in land-based clubs, en Holland...

Nieuws uit de categorie ‘lekker belangrijk’: er is een fittie gaande tussen bokser Floyd Mayweather en Justin Bieber,...

Wim Kieft heeft toegegeven dat hij jarenlang verslaafd is geweest aan cocaïne. Er gingen al langer geruchten dat...

Lange tijd was Donny van de Beek gelukkig met jeugdliefde Marijn van Eijkelenburg, die hij kende uit zijn...