Search
Close this search box.
freestyler-touzani-derksen-heeft-een-punt

Freestyle-held Touzani: “Johan Derksen heeft gelijk”

Johan Derksen heeft Nederland weer eens op stelten gezet met een gewaagde opmerking. In een vlammend betoog stelde de sigaarsnor dat voetbalclubs gebaat zijn bij minder Marokkanen.

Het leidde tot boosheid in de Marokkaanse gemeenschap: Farid Azarkan, de man die Geert Wilders aanklaagde, gaat ook aangifte doen tegen de voetbalanalist.

Vanuit een andere hoek, namelijk uit de mond van freestylevoetballer Soufiane Touzani, klinkt een heel ander geluid. Hij is het eigenlijk wel eens met Derksen.

“Marokkaanse jongens zijn over het algemeen lastig”, beaamt hij tegenover radiostation Funx. “Dat wil ik echter niet negatief of slecht noemen. Dat is een overwinningsmentaliteit. Johan Derksen heeft ergens een punt, maar hij komt niet met een oplossing.”

Zelf heeft hij die oplossing wel. “Zet mensen neer die meer feeling hebben met die jongens bij die club en je gaat vanzelf zien dat je daar meer plezier aan gaat beleven”, aldus de voetballer.

Minder Marokkanen bij een voetbalclub is geen oplossing, vindt Touzani. Hij besluit: “Een mooie oplossing is zorgen dat we samen iets moois neerzetten en die overwinningsmentaliteit ombouwen naar iets professioneels en positiefs.”

ook interessant

Ajax heeft vrijdag voor het eerst het nieuwe uittenue laten zien. De Amsterdammers zijn volgend seizoen te zien...

Wesley Sneijder prikte zojuist de 2-0 binnen tegen Luxemburg, en dat moet een droom zijn voor de routinier....

We blijven gewoon in Zuid-Amerika, want na dit gruwelijke incident en deze schandalige daad heeft de Braziliaanse club...

Knappe vrouwen lopen er genoeg rond op deze aardbol. Maar zelfs in die categorie heb je nog hoog-...

Hij zal flink hebben zitten juichen, de vader van Dries Mertens, toen zijn zoon de 2-1 maakte op...

Ook in de slaapkamer is Lionel Messi een scherpschutter. De Argentijnse sterspeler is in verwachting van zijn tweede...