Search
Close this search box.
freestyler-touzani-derksen-heeft-een-punt

Freestyle-held Touzani: “Johan Derksen heeft gelijk”

Johan Derksen heeft Nederland weer eens op stelten gezet met een gewaagde opmerking. In een vlammend betoog stelde de sigaarsnor dat voetbalclubs gebaat zijn bij minder Marokkanen.

Het leidde tot boosheid in de Marokkaanse gemeenschap: Farid Azarkan, de man die Geert Wilders aanklaagde, gaat ook aangifte doen tegen de voetbalanalist.

Vanuit een andere hoek, namelijk uit de mond van freestylevoetballer Soufiane Touzani, klinkt een heel ander geluid. Hij is het eigenlijk wel eens met Derksen.

“Marokkaanse jongens zijn over het algemeen lastig”, beaamt hij tegenover radiostation Funx. “Dat wil ik echter niet negatief of slecht noemen. Dat is een overwinningsmentaliteit. Johan Derksen heeft ergens een punt, maar hij komt niet met een oplossing.”

Zelf heeft hij die oplossing wel. “Zet mensen neer die meer feeling hebben met die jongens bij die club en je gaat vanzelf zien dat je daar meer plezier aan gaat beleven”, aldus de voetballer.

Minder Marokkanen bij een voetbalclub is geen oplossing, vindt Touzani. Hij besluit: “Een mooie oplossing is zorgen dat we samen iets moois neerzetten en die overwinningsmentaliteit ombouwen naar iets professioneels en positiefs.”

ook interessant

Fitnessgod Arie Boomsma heeft weinig op met de heren van Voetbal Inside. Johan Derksen waagde het ooit kritiek...

Ben jij geïnteresseerd in online kansspelen en vind je het helemaal geweldig om sportwedstrijden te bekijken? Dan kan...

Legia Warschau won twee duels met klinkende cijfers van Celtic, maar mag alsnog niet in de tweede play-offronde...

Via Sparta kwam Suently Alberto terecht bij PSV. Bij de beloften groeide hij uit tot een vaste waarde,...

Voetballers hebben nooit iets te klagen over aandacht van mooie vrouwen, maar de vriendin van Mario Götze mogen...

Bij het oefenduel tussen Ghana en Montenegro is ongetwijfeld één van de snelste penalty’s ooit gegeven. Al na...